2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Július 09. 14:59, péntek | Helyi
Forrás: samorin.sk

Somorja: szeptember elején lesz a Pomlé Fesztivál

Somorja: szeptember elején lesz a Pomlé Fesztivál

Az eredeti augusztusi időponttól eltérően egy picit később, szeptember elején lesz idén a somorjai Pomlé Fesztivál. A változásról a samorin.sk városi weboldal adott tájékoztatást.

A rendezvényt szeptember 3-4. között szervezik, de a fesztiválra rányomja a bélyegét a koronavírus okozta járvány. Ennek függvényében a nézők számát 1000 főben határozzák meg, legfeljebb ennyi ember tartózkodhat majd naponta a Pomlé területén.
Idén a Bor utcában kizárólag hazai borászokat találunk majd. Szeptember 3-án, pénteken 15.00 órakor nyitja meg a kapuit, a látogatókat Mezei Ernő és zenekara, valamint a Zseb zenekar szórakoztatja majd.

Szeptember 4-én, szombaton 14.00 órakor nyit a Meserét, amelyen idén a Divadlo Bum-bác színház, Écsi Gyöngyi, népi játékok és kézműves foglalkozások várják a családokat. Este 19.00 órától a szerb Marko Kukobat és zenekara, majd 21.00-tól a Team Cuba szórakoztatja a nagyérdeműt a nagyszínpadon.

A Pomlé parkerdő terebélyes fái alól természetesen nem hiányozhatnak majd az étel- és italárusok, sütödék, lacikonyhák sem. Fontos változás, hogy idén első alkalommal elővételben is meg lehet majd vásárolni a 3 eurós napijegyeket a városi művelődési központ online jegyértékesítő rendszerén keresztül. Kétnapos jegyeket nem adnak ki, a belépők árusítása augusztus közepén indul.
samorin.sk / infocsallokoz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.