2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Október 19. 22:59, szerda | Sport
Forrás: samorin.sk

Somorjai vívósport: Braňo Lančarič nyolcadik helye az Európa Kupán

Somorjai vívósport: Braňo Lančarič nyolcadik helye az Európa Kupán

Braňo, remek! A manchesteri kadét Európa Kupán (128 vívó, 17 országból) bejutott a legjobb nyolcba. Braňo Lančarič az eddigi pályafutásának a legnagyobb sikerét érte el.

A sportolóval készült interjút a somorja.sk városi portál jegyzi.

,,Természetesen, nagyon örülök a nyolcadik helynek,“ mondta honlapunknak Braňo. ,,Az olasz Pesce ellen vereséggel nyitottam, de aztán belelendültem és gond nélkül bejutottam a egyenes kiesési szakaszba, ahol a 14. helyről indultam. Itt előbb az angol Kellyt, majd a holland Moerbeekot győztem le. Az utóbbi több mint két méteres volt. Tényleg ennyi. Megkérdeztük tőle. Pontosan 2 méter tíz centi volt… 😊 A nyolcaddöntőben, számomra is simán, az olasz Reat ejtettem ki. Az elődöntőbe való jutásért már nem bírtam a következő olasszal, De Cristofareval. Be kell vallanom, nem volt ellene esélyem. Örülök azonban, hogy nyolcadik lettem,“ mosolygott Braňo Lančarič.

Meg kell azonban jegyezni, hogy a versenyzőnk utolsó ellenfele tavasszal döntős volt a dubai kadét világbajnokságon.

Nagyon jól ment a vívás a két évvel fiatalabb Ambrus Bencének, aki a 28. helyen zárt. Tomáš Frič a 43., Jakub Rozmuš a 54., Trestyánszki Denis a 85. és Pénzes Miki pedig a 127. helyen végzett.

A kadét lányoknál (92 vívó, 17 országból) a mieink közül legjobban Forgách Rebekának ment, akit a későbbi elődöntős, az amerikai Senic állított meg. Rebeka végül a 26. helyen fejezte be a küzdelmet. Húga Nina a 74. és Valacsay Anna a 90. helyet szerezte meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.