2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Szeptember 05. 17:16, hétfő | Helyi
Forrás: somorja.sk

Somorján is elkezdődött az idei tanév

Somorján is elkezdődött az idei tanév

A város iskolái és óvodái szeptember 5-én, azaz hétfőn nyitották meg kapuikat a diákok előtt. A somorjai ovikban mintegy 540 gyermek kezdte meg az idei évet, közülük 150-en első alkalommal.

A szlovák tannyelvű Bél Mátyás Alapiskolába 1100 gyerek volt beíratva szeptember elején, míg a Corvin Mátyás magyar tannyelvű alapiskolába 530, a tejfalusi alapiskolában pedig 90 tanuló - írja a somorja.sk összefoglalója.

Fotó: somorja.sk városi portál

Az ünnepi megnyitón Orosz Csaba polgármester mondott beszédet, amelyben a híres magyar Nobel-díjas, Szent-Györgyi Albert szavait hívta segítségül. “Olyan lesz a jövő, amilyen a jelen iskolája,” idézte a magyar biokémikust Orosz Csaba polgármester. “Ebben az egy mondatban össze is foglalta az oktatás küldetését. A jelenben élünk, de a múlt tapasztalataira és tudására alapozva a jövőnek tanulunk. Hozzáállásunkon nem kevesebb, mint ez a jövő múlik” – mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.