2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Október 28. 22:09, csütörtök | Tech
Forrás: Techbox - Denník N

Sony Xperia Pro-I: a fotósok gyöngye

Sony Xperia Pro-I: a fotósok gyöngye

A japán cégóriás legújabb csodadarabja egy digitális kameráról származó modullal lett ellátva, így a gyors- és hobbifotósoknak tökéletes választás lehet.

A Sony Mobile nem az okostelefonok szegmensében elért hatalmas sikereirÅ‘l ismert, a cég azonban nem adja fel, most egy újabb példányt mutatnak be, amely kifejezetten a fotósok számára nyújt további lehetÅ‘ségeket. Legutóbb új telefonok megjelenésérÅ‘l írtunk, most egy érdekes típust dobnak piacra.

A hivatalos oldalon közzétett információkból megismerjük a Sony Xperia Pro-I összes fontosabb jellemzÅ‘jét, az ilyenkor szokásos kísérÅ‘ anyagokkal együtt. A készülék hardveres tekintetben tulajdonképpen az Xperia 1 III összeállítására épül, ennek megfelelÅ‘en a Snapdragon 888 chip, 12 GB RAM, egy 512 GB-os tároló, microSD, egy 4500 mAh-s akkumulátor, egy 6,5 hüvelykes OLED-kijelzÅ‘, 120 Hz-es frissítési ráta, a 3,5 mm-es jack-dugó, valamint az LDAC- és a DSEE-technológia támogatása szerepel a listán, 30 wattos töltÅ‘vel kiegészülve. Ez már önmagában szép teljesítményt garantál, viszont a hangsúly a kameramodulon van, amelynek fÅ‘ komponense egy digitális kameráról költözik át.

A Sony döntése révén az eredetileg az RX100 VII típuson megjelent, kereken 1 hüvelykes érzékelÅ‘ kapja ugyanis a fÅ‘szerepet a képkészítés terén, amely méretét tekintve jóval nagyobb a szokásosnál, legalábbis ami a telefonok területét illeti. Ezzel a típus sokkal jobban alkalmazkodik a kevésbé optimális fényviszonyokhoz, azzal akár 12-bites RAW-fájlokat is készíthetünk, de a 4K-videók 120 fps mellett való rögzítése is megoldott. A szintén a gyártó által leszállított BIONZ X-képalkotási chipek révén másodpercenként 20 képet állíthatunk elÅ‘, autófókusz és automata expozíció mellett. A fÅ‘kamerát egy ultra-nagylátószögű és egy telefotó-érzékelÅ‘ egészíti ki, a cég állítása szerint a lencsék összeállítása profi fotósok véleményének figyelembe vételével alakult ki, így még jobb végeredményt kapunk majd.

A telefon nem lesz olcsó, az elÅ‘rendelési ár 1800 dollár, a megjelenés decemberben esedékes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.