2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Szeptember 25. 14:39, péntek | Világ
Forrás: FRANCE BLEU ALSACE

Strasbourg: megvertek egy nőt, mert szoknyát viselt

Strasbourg: megvertek egy nőt, mert szoknyát viselt

Három férfi támadott meg fényes nappal a franciaországi Strasbourgban egy nőt, amiért szoknyát viselt. A francia rendőrség nyomozást indított az ügyben.

A France Bleu Alsace rádiónak az áldozat azt mesélte, hogy hazafelé tartott, amikor az egyik férfi a háromból egyszercsak rákiáltott: „Nézzétek azt a kurvát szoknyában!” Az interjúban azt állította, hogy több mint egy tucat ember látta az incidenst, de senki sem avatkozott közbe.

Marlene Schiappa, az állampolgársági minisztérium miniszteri küldötte ellátogatott szerdán Strasbourgba, hogy beszéljen a nők közbiztonságáról. Azt üzente, hogy „Nem a szoknya felelős a támadásokért, és még kevésbé a nők. Egy nőt soha nem azért ütnek meg, mert szoknyát visel. Egy nőt azért ütnek meg, mert léteznek emberek, akik nőgyűlölők, szexisták, erőszakosak, és akik nem vesznek tudomást a törvényről és bármilyen civilizációs szabályról.” Megkérte továbbá az embereket, hogy azonnal hívják a rendőrséget, amennyiben bármiféle, nőket érő incidensnek lennének tanúi. A francia kormány szerint az eset nagyon komoly és elfogadhatatlan.

Címkék: Strasbourg, támadás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.