2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Február 15. 14:09, kedd | Tech
Forrás: TASR / dunaszerdahelyi.sk

Stredná – ha nem tudod, melyik középsulira mennél, ez a te appod

Stredná – ha nem tudod, melyik középsulira mennél, ez a te appod

Kilencedikesek számára nyújthat segítséget az iskolaválasztásban a Stredná nevű alkalmazás, amelyet az Iskolaügyi minisztérium égisze alatt fejlesztettek és tettek elérhetővé.

Az app a diákok saját preferenciái alapján keresgél a középiskolák között, ráadásul egy személyiségteszt is segíti a 0lehetÅ‘ legjobb döntést. A Stredná egy olyan applikáció, amely elvileg pontosan kimutatja egy tanulóról, mely tanulmányok felelnek meg neki a leginkább függetlenül attól, hogy milyen az adott elképzelése. A kedvenc iskoláink címeivel ráadásul egy „playlistet” is létrehozhatunk segítve ezzel is leszűkíteni a terjedelmes listát. „A középiskolák rengeteg minÅ‘ségi és attraktív szakot kínálnak, az applikációnak köszönhetÅ‘en pedig mindegyik elérhetÅ‘vé válik a diákok számára. Az alkalmazás egy egyszerű személyiségtesztet is kínál, amely néhány kérdés alapján megállapítja a diák személyiségtípusát és ez alapján felkínálja a számára megfelelÅ‘ iskolákat,” nyilatkozta Branislav Gröhling, tárcavezetÅ‘.

Az alkalmazást nem csak a kilencedikesek használhatják, a már középiskolát látogató felhasználók például egy közösségi háló tagjai lehetnek. „Az applikációban jelenleg 574 középiskola található meg kölönféle szakirányokkal, a gimnáziumoktól kezdve a szakközépiskolákon át a konzervatóriumokig. A regisztráció kivétel nélkül minden középiskola számára elérhetÅ‘,” idézi a szaktárcát a dunaszerdahelyi.sk cikke.

A szűrÅ‘kben továbbá azt is beállíthatjuk, hogy az alkalmazás csak a regisztrált iskolákat vegye sorba – ezeknél ugyanis részletes leírást, képgalériát, elérhetÅ‘ségeket és egyéb hasznos információt találunk. A Stredná személyiségtesztje 42 kérdésbÅ‘l áll. „Az eredmény segít a diáknak kiválasztani a jövÅ‘beli tanulmányait, és feltárja a szakmai karrierre való hajlamait. A teszt eredménye megmutatja a felhasználó jellemvonásait, melyek az adott személyiségtípusra jellemzÅ‘ek,” folytatta a minisztérium. Saját listánkat a Kedvencek menüpontra kattintva szerkeszthetjük.

Az app ingyenesen letölthetÅ‘ mind iOS, mind pedig Android rendszerre, de aki szeretne esetleg többet megtudni a minisztérium kezdeményezésérÅ‘l, az keresse fel a www.stredna.sk weboldalat. Gröhling felhívta a diákok figyelmét a felvételik közeledtére, amelyekre nagyjából még egy hónapig, pontosabban március 20-ig lehet jelentkezni.

Címkék: applikáció, Stredná

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.