2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Február 14. 18:05, vasárnap | Kzélet
Forrás: TASR

Sulík: A miniszterelnök támadásai irányomban gyakran személyes jellegűek

Sulík: A miniszterelnök támadásai irányomban gyakran személyes jellegűek

POZSONY, február 14. – Richard Sulík, az SaS elnöke nem zárta ki a napokban távozó Lucia Ďuriš Nicholson visszatérését a pártba. A miniszterelnök támadásait meglepőnek és személyeskedőnek nevezte.

Sulík ezt a TA3 politikai műsorában nyilatkozta. A pártelnök szerint Nicholson hiányozni fog a pártból, de semmiképp sem kezeli tragédiaként. „Én biztosan nem égetek el hidakat magam mögött,” magyarázta.

A koalícióban felmerülő kritikákat és konfliktusokat általában konstruktívnak írja le, amelyek mind segítenek az ország előrehaladásában. „Az ország először van ilyesfajta krízisben, természetes, hogy ütköznek egyes vélemények, de nem kell mindent véresen komolyan venni,” tette hozzá. Elmondása szerint a kormány mindent megtesz, ami erejéből kitelik.

A miniszterelnök támadásait azonban személyesnek nevezte. A kormányfő Le Monde magazinnak adott kijelentéseit egyenesen „szégyenteljesnek tartja”. Ebben Matovič Sulík számlájára írta a fertőzöttek számának hirtelen növekedését, és véleménye szerint normális körülmények között már nem lehetne miniszter. Ugyanúgy meglepődött, amikor a kormányfő 4000 ember haláláért okolta a gazdasági minisztert. „Ilyen mértékű személyes támadássorozatra igazán nem számítottam,” reagált Sulík.

Peter Pellegrini, a HLAS-SD pártelnöke szerint a koalícióban a káosz és a konfliktus uralkodik. „A vita jó dolog, amennyiben közelebb visz minket célunkhoz, de jelen esetben ezek a konfliktusok csakis úgy végződhetnek, ahogy azt a kormányfő akarja,” reagált Pellegrini.

Címkék: konfliktus, matovic, Sulik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.