2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Szeptember 17. 15:42, péntek | Tech
Forrás: Nyitókép: Reuters

Személyre szabottabb lesz az instagram

Személyre szabottabb lesz az instagram

A facebook alá tartozó cég egy új funkciót tesztel, aminek köszönhetően ellenőrizhetőbbek lesznek a hírfolyamban feltűnő tartalmak.

Az Instagram egy új, Favorites nevű funkciót próbál ki, amely az eddiginél sokkal több lehetÅ‘séget ad a felhasználóknak annak ellenÅ‘rzésére, hogy mik jelenjenek meg a portál hírfolyamában. Ezáltal az internetezÅ‘k kiválaszthatják a kedvenc fiókokat, amelyek minél elÅ‘rébb fognak megjelenni. Ez a funkció hasonló lesz a Facebook által alkalmazotthoz. Az Instagram szóvivÅ‘je megerÅ‘sítette, hogy valóban dolgoznak a funkció belsÅ‘ prototípusán.

Az Instagram jelenlegi algoritmusa, amely arról gondoskodik, hogy a felhasználók mit lássanak a hírfolyamban, rendkívül vitatott. Gyakran merülnek fel olyan panaszok, hogy sokan nem is látják a számukra legfontosabb anyagokat. Ezt a problémát orvosolhatja az új funkció, amelyre elÅ‘ször Alessandro Paluzzi olasz fejlesztÅ‘ hívta fel a figyelmet. A szakember a Twitteren közölt képernyÅ‘fotókat, amelyeknek köszönhetÅ‘en láthatóvá vált, hogy a felhasználók az általuk követett fiókok listájából választhatják majd ki a kedvenceiket.

Értesítést is fognak kapni arról, hogy ha valaki Å‘ket jelölte kedvencüknek, éppúgy, ahogy a barátok esetében történik ez. Amíg az utóbbi célja elsÅ‘sorban a saját tartalmak kiválasztott személyekkel való megosztása, addig a kedvencek azt fogják befolyásolni, hogy valaki mit láthat elÅ‘ször a hírfolyamában. A Facebookon közel egy éve érhetÅ‘ el egy hasonló funkció, amely lehetÅ‘vé teszi, hogy a tagok legfeljebb 30 ismerÅ‘st és oldalt válasszanak ki, s azok tartalmai a hírfolyam elején jelennek meg. A funkció segíthet az Instagramnak abban, hogy jobban pozicionálja magát a tartalomkészítÅ‘ üzletben és hogy a fizetÅ‘ ügyfelek ne maradjanak le a kedvenc tartalomkészítÅ‘ik frissítéseirÅ‘l.

Címkék: újítások, instagram, Tech

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.