2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2024. Június 18. 11:51, kedd | Sport
Forrás: teraz.sk

SZENZÁCIÓ: Szlovákia legyőzte Belgiumot

SZENZÁCIÓ: Szlovákia legyőzte Belgiumot

Frankfurtban a szélső Ivan Schranz szerezte az egyetlen gólt a hetedik percben.

A szlovák válogatott 1:0-ra nyerte az Európa-bajnokság E-csoportjának nyitómérkőzését az esélyesebb Belgium ellen. Frankfurtban a szélső Ivan Schranz a hetedik percben szerezte az egyetlen gólt. A szlovákokat kétszer is megmentette a góltól a VAR-rendszer, amely az első félidőben Romelu Lukaku lesét, a másodikban pedig Lois Openda kezezését erősítette meg. Francesco Calzona edző csapata legközelebb pénteken 15.00 órakor Ukrajnával találkozik Düsseldorfban.

A szlovákok taktikailag kiváló első félidőt produkáltak. Az elején ugyan sikerült helyzetet kialakítania a belga Lukakunak, de gólt nem tudott szerezni. A másik oldalon a szlovák csapat a hetedik percben aktív támadójátékból és egy nagy helyzetből profitált. Orel Mangala keresztlabdáját levédekezték, majd Ivan Schranz látványos beadása után Juraj Kucka jutott lövéshez, akinek próbálkozását Koen Casteels közvetlenül Schranz elé hárította, aki nem habozott, és vezetéshez juttatta Szlovákiát. A térfélcsere után a belgák örülhettek az egyenlítésnek, de Lukaku gólját les miatt érvénytelenítették. A 62. percben Hancko fantasztikusan hárított, a labdát a gólvonalról rúgta ki. A VAR-rendszer ismét a szlovákoknak kedvezett a 86. percben, amikor Openda kezezését észlelte, és elvette Lukaku második gólját is a mérkőzésen.

A szlovákok történelmük során másodszor jegyeztek győztes belépőt nagy tornán. Az előző kontinensbajnokságon is három ponttal kezdtek, Lengyelországot verték 2:1-re. 2016-ban Franciaországban 1-2-es vereséget szenvedtek Wales ellen. A dél-afrikai világbajnokságon az első mérkőzésen 1-1-es döntetlent értek el Új-Zélanddal.

Forrás: teraz.sk

Címkék: EURO 2024, szlovákia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.