2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2021. Július 12. 15:20, hétfő | Kzélet
Forrás: HVG / Nyitókép: mandiner.hu

Szíjjártó nekiment az UEFA-nak

Szíjjártó nekiment az UEFA-nak

A magyar válogatott meccsein homofób rigmusokat skandált a szurkolók egy része, ezért az UEFA hárommeccses zártkapus büntetést szabott ki az MLSZ-re. Erre reagált a külügyminiszter.

„Azok után, hogy nyilvánosságra kerültek a bizonyítékoknak nevezett felvételek, még szánalmasabbnak és gyalázatosabbnak minősíthető az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése,” mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az európai uniós tagországok külügyekért felelős minisztereinek egynapos találkozójának szünetében újságíróknak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség vasárnap tette közzé honlapján a büntetésről szóló hírt. Ebben az UEFA olyan videofelvételekre hivatkozik, amelyen magyar szurkolók szélsőséges megnyilvánulásai láthatók. Szijjártó már korábban is jelezte, hogy szánalmasnak és gyávának tartja a döntéshozatali bizottságot. „Nem volt nagymértékű, nem volt a stadiont átható semmifajta diszkriminatív megnyilvánulás, vagy viselkedés,” mondta a magyar diplomácia főnöke.

Szijjártó szerint a játékot jó futballhangulat jellemezte. Összehasonlításként elmondta, 30 ezer euróra büntették az angol szövetséget azért, mert lézerrel belevilágított egy szurkoló a dán kapus szemébe, az MLSZ meg 100 ezres büntetést kap.
„Ezek után azt gondoljuk, hogy az UEFA fegyelmi bizottsága komoly testület? Erről a döntésről higgadtan, nyugodtan beszélni lehetetlen,” zárta a miniszter.

Címkék: homofób, Szíjjártó, UEFA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.