2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Június 27. 07:43, kedd | Rendőrségi
Forrás: teraz.sk

Sziklára zuhant egy lengyel férfi a Tátrában

Sziklára zuhant egy lengyel férfi a Tátrában

A hegyimentők délután kapták a segélykérést egy 31 éves lengyel turista miatt, aki megcsúszott egy hómezőn, majd lezuhant a Sedielko nyeregből.

Vasárnap (június 25.) a hegyimentők a Szlovák Paradicsomban és a Magas-Tátrában segítettek a turistákon. A hegyimentő szolgálat (HZS) jelentése szerint délután érkezett hozzájuk a segítségkérés egy 31 éves lengyel turistához, aki megcsúszott egy hómezőn, majd lezuhant a Sedielko-nyeregből. Más esetekben egy lengyel nő sérült meg a Kyseľ ferrata-hegyen, este pedig egy szlovák férfi tévedt el a Slavkovský štít-hegyen.

Az első esetben egy lengyel férfi csúszás után a sziklákra esett, és nyílt sérülést okozott az alsó végtagján. "A Veľká Svišťovka hegyen már folyamatban lévő ellenőrző repülés és a helikopter fedélzetén lévő elegendő számú mentő miatt a tűzoltóság és a mentőszolgálat két mentője a fedélzeti csörlő segítségével szállt le a sérült férfihez. Miután letették, ellátták és rögzítették az érintett végtagot" - közölte a Tűzoltó- és Mentőszolgálat. A Szlovák Köztársaság Belügyminisztériumának századához tartozó helikopter továbbrepült Veľká Svišťovka felé, ezért a poprádi légi mentők segítségét kérték. Ők a Sedielko-nyereg alá érve evakuálták a sérült lengyelt és a hegyimentőket. A beteget az ótátrafüredi helikopterleszállóhelyen átadták egy orvosnak és a Helikopteres Mentőorvosi Szolgálat (VZZS) személyzetének, akikkel együtt a kórházba irányították.

forrás: teraz.sk

Címkék: lengyel, szikla, Tátra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 03. 10:12, kedd | Rendőrségi

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák.

2024. Augusztus 30. 14:36, péntek | Rendőrségi

A kormány bemutatta a rendőrséget érintő változásokat

Szeptember 1-jén megszűnik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, és három új szervezeti egység jön létre: a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Egység és a Terrorelhárítási Központ.

2024. Augusztus 28. 14:49, szerda | Rendőrségi

Több mint 1000 rendőr felügyeli majd a csütörtöki SNP-ünnepségeket

A belügyminiszter szerint a rendőrség drónokat és drónelhárító technológiát is bevet majd, hogy az ünnepségek alatt figyelemmel kísérje a helyzetet.