2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2023. Március 15. 14:19, szerda | Rendőrségi
Forrás: Cas.sk

Szlovák drogcsempészt tartóztattak le Kolumbiában

Szlovák drogcsempészt tartóztattak le Kolumbiában

A szlovákiai drogdílert, Michal Píš-t múlt vasárnap fogta el a kolumbiai rendőrség Cartagena városában. Az El Colombiano című újság rámutatott, hogy Európában négy országban keresték a 28 éves férfit.

Píš-t az Interpol is célba vette, illetve ő volt az egyik legkeresettebb bűnöző az öreg kontinensen.

A cartagenai rendőrség tájékoztatása szerint a szlovák gyanúsítottat az Interpol által kiadott elfogatóparancs alapján, egy Manga negyedben található bérházban fogták el. Hivatalosan turistaként tartózkodott Cartagenában. A kolumbiai rendőrség úgy döntött, azonnal intézkedik, mivel azt gyanították, hogy hamarosan elhagyja az országot.

Az El Universal című cartagenai lap azt írta, hogy a beavatkozást Bogotában tervezték, és azt bírósági végzés alapján Cartagenában, a kolumbiai Bűnüldözési Igazgatóság és az Interpol egyik egysége hajtotta végre.

Amint az El Tiempo lap beszámolt róla, a férfit 2022 szeptembere óta keresték Európában kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. Állítólag egy 50 tagú kartell tagjaként ténykedett, amely Pozsony, Zsolna és Csehország térségében működött. Állítólag ő volt a felelős olyan tiltott anyagok, mint például a metamfetamin behozataláért és értékesítéséért.

A szlovák kolumbiai letartóztatására felhívó JOJ TV információi szerint Szlovákiában a Parketár-ügy keretén belül indítottak nyomozást ellene.

A kolumbiai hatóságok jelenleg a Szlovák Köztársaság kérelmére várnak a letartóztatott személy kiadatására. Eközben azt vizsgálják, hogy a gyanúsított felvette-e a kapcsolatot a helyi drogcsoportokkal.

Forrás: cas.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 14:21, szerda | Rendőrségi

Egy töltényt tartalmazó borítékot küldtek Robert Ficonak

A hírportál szerint az Alkotmányos Tisztviselőket Védő Hivatal munkatársai a közvetlenül a miniszterelnöknek címzett levelek reggeli ellenőrzése során fedezték fel a golyót.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 03. 10:12, kedd | Rendőrségi

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák.

2024. Augusztus 30. 14:36, péntek | Rendőrségi

A kormány bemutatta a rendőrséget érintő változásokat

Szeptember 1-jén megszűnik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, és három új szervezeti egység jön létre: a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Egység és a Terrorelhárítási Központ.