2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Október 02. 12:49, péntek | Koronavírus
Forrás: TASR

Szlovákiában jelenleg 41 vörös besorolású járás van

Szlovákiában jelenleg 41 vörös besorolású járás van

POZSONY, október 2. – Egy hét elteltével duplájára nőtt a vörös besorolású járások száma Szlovákiában, így mostanra 41 járás kapta meg a „stemplit”.

A korona.gov.sk weboldalon található szemafor alapján további 20 járás a narancssárga, 18 pedig a zöld fázisban található.

A vörös fázisban megtaláljuk Pozsony összes városrészét, továbbá: Besztercebánya, Bártfa, Privigye, Malacka, Bazin, Szenc, Alsókubin, Námesztó, Turdossin, Dunaszerdahely, Szinna, Komárom, Liptószentmiklós, Túrócszentmárton, Stubnyafürdő, Nagymihály, Szobránc, Nyitra, Vágsellye, Érsekújvár, Poprád, Szenice, Szakolca, Ólubló, Sztropkó, Felsővízköz, Tapolcsán, Miava, Trencsén, Galgóc, Nagyszombat, Nagykürtös, Selmecbánya, Zsarnóc, Garamszentkereszt és Gyetva járások. A Covid-19 szemafor a piros fázisú járásokban a kritikus szintet jelzi.

A narancssárga fázisú besorolás azokat a járásokat jelzi, amelyekben a helyzet fokozatosan romlik, de még nem érte el a kritikus szintet:

Breznóbánya, Simony, Csaca, Galánta, Homonna, Rózsahegy, Aranyosmarót, Kézsmárk, Illava, Eperjes, Kisszeben, Gölnicbánya, Igló, Tőketerebes, Bán, Vágújhely, Pöstyén, Varannó, Zsolna és Zólyom.
A többi szlovákiai járás jelenleg a zöld zónában található, ahol a Covid-19 szemafor szerint a járvány kordában van tartva.

Címkék: koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 16:27, péntek | Kzélet

IDŐJÁRÁS: A vénasszonyok nyarára még várnunk kell

Az egyik szélsőség váltja a másikat. Ez egyaránt vonatkozik a légköri csapadékra és a hőmérsékletre.

2024. Szeptember 20. 16:00, péntek | Kzélet

Az elnök aláírta az elektronikus cigaretták megadóztatását

A módosítás egyes rendelkezései fokozatosan lépnek hatályba ebben és a következő években.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.