2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Június 19. 19:00, péntek | Helyi
Forrás: TASR

Szombattól változnak a szájmaszk viselésére vonatkozó előírások

Szombattól változnak a szájmaszk viselésére vonatkozó előírások

Reggel 6 órától változnak a szájmaszk viselésére vonatkozó előírások.

Zárt térben és a tömegközlekedési eszközökön mindenki köteles szájmaszkot viselni vagy sállal eltakarni a száját és az orrát – tájékoztatott a közegészségügyi hivatal (ÚVZ). A szabály alól azonban vannak kivételek.

Három év alatti gyerekeknek, súlyos autizmussal élőknek, a tömegközlekedési eszközök vezetőinek, ha zárt kabinban, az utastértől elzárva ülnek, és a pedagógusoknak nem kell szájmaszkot hordaniuk munka közben.

Ugyanez vonatkozik az óvodásokra és az iskolásokra, vagyis a tanteremben nem kell maszkot hordaniuk. Sportoláshoz, fotózáshoz is le lehet venni, a menyasszonynak és a vőlegénynek sem kell viselnie az esküvőn, az elsőáldozókat és az előadóművészeket sem kötelezik már a szájmaszk viselésére.

A wellnessben és a strandon is levehetjük a maszkot, a rehabilitációs programokon részt vevő gyerekeknek, fiataloknak és a személyzetnek sem kell viselnie, továbbá a szabadban, valamint a munkahelyen sem, ha az alkalmazottak legalább két méterre vannak egymástól. Annak sem kell feltennie, aki egyedül van a munkahelyén.

A szakemberek ugyanakkor azt javasolják, ha két méternél közelebb vagyunk olyanokhoz, akikkel nem élünk egy háztartásban, tegyük fel a szájmaszkot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.