2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2023. Augusztus 07. 10:06, hétfő | Helyi
Forrás: teraz.sk

Szórakoztató hajók hajóznak majd a Veľký Draždiak tavon

Szórakoztató hajók hajóznak majd a Veľký Draždiak tavon

A Letná vlna fantázie verseny keretében Pozsonyligetfaluban augusztus 13-án különböző szórakoztató hajók hajóznak majd. A vízi járművek versenyének mottója: \"minél őrültebb, annál jobb\".

A városrész szóvivője, Mária Halašková a TASR-nek nyilatkozott.

"A cél egy funkcionális és kreatív vízi jármű elkészítése és a megadott táv minél gyorsabb végighajózása. És a legjobb benyomást kelteni. Az esemény nemcsak sportos, hanem szórakoztató is" - zárta Halašková.

A versenyző csapatok előzetesen, de a helyszínen is jelentkezhetnek. A verseny két kategóriában zajlik majd, mégpedig a teljesítmény- és a szabadidős úszók között. A szakértő zsűri két paraméter alapján értékeli majd a hajókat, megjegyezve a "vízi teljesítményt" és az "általános benyomást". A zsűriben való részvételt megerősítette például Varga Richárd olimpiai triatlonista vagy Tina Turner strandröplabdázó.

A szóvivő szerint a hajók különböző témájúak. Például mesemotívumok, állatmotívumok vagy történelmi események. "A versenyzők kreatívak, és a rendelkezésre álló anyagok és kellékek sokaságát használják fel" - jegyezte meg Halašková. Ezek közé tartozik a fa, a felfújható hajók, az evezőlapok, a növények és állatok mesterséges modelljei, a dekorációs anyagok, a tematikus jelmezek vagy az evezők. "2021-ben egy mega Mimo nevű hajó nyert. Az építése hat napig tartott" - tette hozzá Halašková.

Magán a versenyen kívül különböző kísérő rendezvények is lesznek. A program a csónakázó klubok bemutatójával kezdődik. Lesz egy sor bemutató is, például flyboardosok, vízimentők a vízen vagy rafting. Lesznek kreatív műhelyek a gyerekeknek és zenei program is.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.