2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Május 04. 10:38, csütörtök | Világ
Forrás: teraz.sk

Teherautóval ütközött egy busz Egyiptomban, 14-en életüket vesztették

Teherautóval ütközött egy busz Egyiptomban, 14-en életüket vesztették

Egyiptomban viszonylag gyakoriak a tragikus közúti balesetek, amelyek évente több ezer emberéletet követelnek. A helyi utak gyakran leromlott állapotban vannak.

Legalább 14 ember meghalt és 25 másik megsérült, amikor csütörtök este egy autóbusz összeütközött egy teherautóval Egyiptom délnyugati részén. Ezt a helyi hatóságok közölték - számolt be a TASR az AP hírügynökség jelentése alapján.

A baleset az egyiptomi Al-Wadi al-Jadid tartomány egyik autópályáján történt. A mentők a sérülteket a közeli kórházakba szállították. A baleset oka egyelőre nem ismert.

A helyi média egy meg nem nevezett tisztviselőre hivatkozva arról számolt be, hogy a busz egy lassan haladó teherautónak ütközött, amely "szinte állt" az úton. Hozzátették, hogy a Kairóba tartó buszon 45-en utaztak.

A tragikus közúti balesetek viszonylag gyakoriak Egyiptomban, és évente több ezer emberéletet követelnek. A helyi utak gyakran rossz állapotban vannak, és kevés sofőr tartja be a közlekedési szabályokat.

forrás: teraz.sk

Címkék: busz, Egyiptom, teherautó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.