2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2020. December 07. 13:02, hétfÅ‘ | Koronavírus
Forrás: TASR

Tesztelés: Két nagyszombati iskolába már visszatértek a diákok

Tesztelés: Két nagyszombati iskolába már visszatértek a diákok

NAGYSZOMBAT, december 7. – A Tanult közösség terén található Alapiskola és a BESST szlovák/angol kétnyelvű iskola ma megnyitotta kapuit, miután a hétvégén elvégezte a szükséges teljes tesztelést.

Az Alapiskola igazgatónÅ‘je elmondása alapján a 370 diákból 237-en megjelentek, a visszatérés békésen zajlott, minden fennakadás nélkül. A diákoknak belépéskor negatív teszteredményt kellett felmutatniuk. „Mivel az iskolának három bejárata van, ezért minden zökkenÅ‘mentesen zajlott,” magyarázta az igazgatónÅ‘. Az iskola vezetÅ‘sége jelenleg azon dolgozik, hogy megoldja a jelenléti és a távoktatás kombinációját. EgyelÅ‘re az évfolyamon belüli osztályok összevonása tűnik a helyes megoldásnak, így az egyik csoport tanára felszabadul és oktathatja az online tanulókat. Az igazgatónÅ‘ köszönetet mondott a fenntartónak – Nagyszombat városának -, amely hathatós segítsége nélkül nem sikerült volna a tesztelés. Az intézményvezetÅ‘ szerint az elkövetkezÅ‘ napok nehezek lesznek, hiszen nem minden pedagógus repesett az örömtÅ‘l, de „valakinek meg kellett tennie az elsÅ‘ lépést.”
A bilingvális iskola tanulóinak kb. felét sikerült letesztelni a hétvége folyamán, így a 269 felsÅ‘tagozatos és gimnazista visszatérhetett az iskolapadokba. A gimisek esetében alacsonyabb volt az érdeklÅ‘dés. Juraj Tichý menedzser szerint az iskola továbbra is nyitva tartja saját tesztelési pontját, hiszen hétfÅ‘ reggel következÅ‘ 40 diák teszteltette le magát. Az iskola jelenléti és távoktatást is folytat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.