2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Június 09. 08:41, péntek | Rendőrségi
Forrás: teraz.sk

Több embert megkéselt egy szír menedékkérő Franciaországban

Több embert megkéselt egy szír menedékkérő Franciaországban

A sérült gyerekek közül négy három év körüli. Két gyermek és egy felnőtt állapota válságos.

Szíriai menedékkérő az a támadó, aki csütörtökön a kelet-franciaországi Annecy városában késsel legalább öt embert, köztük négy gyermeket megkéselt.
A BFM televízió a honlapján azt írja, hogy a szíriai 1991-ben született. Tavaly novemberben nyújtott be menedékkérelmet, miután legálisan lépett francia területre. Azóta Svédországban menekültstátuszt kapott. A hatóságok korábban hét sérültről, köztük hat gyermekről számoltak be. A sérült gyerekek közül négy három év körüli. Két gyermek és egy felnőtt állapota válságos. A támadás pontos körülményei és a lehetséges indítékról szóló információk egyelőre nem ismertek.
Gérald Darmanin francia belügyminiszter a Twitter közösségi hálózaton méltatta a rohamrendőrség "nagyon gyors beavatkozását". Élisabeth Borne francia miniszterelnök is a helyszínre utazott. Emmanuel Macron francia elnök "abszolút gyávaságnak" minősítette az Annecy-i támadást. "Gyerekek és egy felnőtt küzd az életéért. A nemzet sokkos állapotban van" - mondta. Antoine Armand helyi képviselő a Twitteren azt írta, hogy a támadás, amelyet "aljasnak" nevezett, egy játszótéren történt. A párizsi nemzetgyűlés tagjai felfüggesztették a vitát, hogy egyperces csenddel emlékezzenek a támadás áldozataira.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 03. 10:12, kedd | Rendőrségi

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák.

2024. Augusztus 30. 14:36, péntek | Rendőrségi

A kormány bemutatta a rendőrséget érintő változásokat

Szeptember 1-jén megszűnik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, és három új szervezeti egység jön létre: a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Egység és a Terrorelhárítási Központ.

2024. Augusztus 28. 14:49, szerda | Rendőrségi

Több mint 1000 rendőr felügyeli majd a csütörtöki SNP-ünnepségeket

A belügyminiszter szerint a rendőrség drónokat és drónelhárító technológiát is bevet majd, hogy az ünnepségek alatt figyelemmel kísérje a helyzetet.