2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2023. Április 14. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: teraz.sk

Több mint 1000 lakást biztosít a Southbank-projekt Pozsonyligetfaluban

Több mint 1000 lakást biztosít a Southbank-projekt Pozsonyligetfaluban

A Southbank fejlesztési projekt, amely a pozsonyi Apolló-híd közelében, a Duna pozsonyligetfalui partján épül, várhatóan több mint 1000 lakást, valamint irodai és kereskedelmi területeket hoz majd magával.

Ezt a beruházó - a Penta Real Estate - jelentette be, amely csütörtökön tette közzé a projekt nyertes tervét.

A nemzetközi építészeti és várostervezési verseny győztese a Snöhetta és a Studio Egret West nemzetközi építészstúdiók lettek a helyi gro építészstúdióval együttműködve. "A tervet a Duna mentén fekvő természeti környezet ihlette. A köztér több szinten terül majd el, amelyeket egy sétány köt majd össze" - mondta David West, az egyik stúdió alapítója és igazgatója.

A terv olyan közterületekkel dolgozik, amelyek kiegészítik majd az övezet mestertervében meghatározott egyéb közterületeket. A közvetlen környezetben például egy nagy központi park vagy egy Duna-parti sport- és rekreációs terület. A terv a terepviszonyokkal is dolgozik, lehetővé téve a terület további fókuszpontjainak kialakítását tálak formájában. Ezek a meglévő fákkal és zöldfelületekkel együttműködve fenntartható vízelvezető rendszert hoznak létre.

Az építészek megtervezték a 0. fázist is, amely a projekt tényleges építésének megkezdése előtt aktiválná a területet. Az Apollo híd alatt található, és kulturális és társadalmi események, valamint közösségi összejövetelek nyilvános tereként szolgálna.

"Jelenleg a zsűri ajánlásainak megfelelően készítjük elő a tanulmány elkészítésére vonatkozó megbízást, és előkészítjük a helyi tervező kiválasztását" - mondta Juraj Nevolník, a Penta Real Estate Slovensko ügyvezető igazgatója.

A kivitelező szerint az építkezés megkezdésének időpontja az engedélyezési eljárástól függ majd. Ez függ majd a város rendezési tervének módosításától is, amely már több éve folyamatban van. A jóváhagyás után az építkezés 1,5-2 éven belül kezdődhet meg. A projektet több szakaszra osztják, a megvalósítás becslések szerint tíz évig tart.

A Southbank projekt egyike a területre tervezett két projektnek. A Nové Lido projekt is a közelben épül. Építésükkel egy új pozsonyi központot hoznak létre, amelyet már régóta terveznek a Duna jobb partján, az Öreg híd és a kikötői híd közötti területre. A főváros és a fejlesztők képviselői egy egyetértési nyilatkozat és közös eljárás aláírásával fejezték ki támogatásukat a terület fejlesztése és az együttműködés mellett.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.