2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Július 24. 15:57, péntek | Világ
Forrás: index.hu, hvg.hu

Több mint 70 ember távozik az Index szerkesztőségéből

Több mint 70 ember távozik az Index szerkesztőségéből

Az Index.hu saját weboldalán közölte a hírt, mely szerint a szerkesztőség vezetőségének három kulcsembere péntek délután benyújtotta felmondását. A távozók létszáma a nap folyamán 70-re emelkedett.

A hvg.hu úgy fogalmazott, az Index ahogy eddig ismertük – független és színvonalas hírportál – a mai nappal megszűnik létezni. A helyzet pénteken tetőzött, de már a hét folyamán sejteni lehetett, hogy nagy a feszültség a szerkesztőségben. Bodolai László, az Index Zrt. igazgatóságának elnöke a hét elején kirúgta Dull Szabolcsot, a lap főszerkesztőjét. Ez a döntés rázta meg a szerkesztőség többi tagját, akik szerdán nyílt levélben álltak ki volt főnökük mellett és az igazgatóságtól követelték, hogy térhessen vissza korábbi pozíciójába. Bodolai pénteken nem mutatkozott az Index épületében, amit azzal magyarázott, hogy aggódik a saját biztonsága miatt, ezért inkább nem jelenik meg az utcán.

Az Index munkatársai Dull elbocsátását a hatalom beavatkozásának véli a szerkesztőség szerkezetébe, ami egy független hírportálnál megengedhetetlen. Úgy érzik, a lapnál már nem adottak a független működés alapelvei, ezért inkább távoznak.

Nyitókép: index.hu

Címkék: index, média

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.