2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. November 01. 16:31, vasárnap | Koronavírus
Forrás: TASR

Több személy is megpróbált kétszer részt venni a tesztelésen

Több személy is megpróbált kétszer részt venni a tesztelésen

A malackai (Malacky) rendőrség több olyan esetről szóló bejelentést kapott, amely szerint pozitív Covid-19 teszt eredménnyel rendelkező személyek újra le akarták magukat teszteltetni.

Ezek a lakosok a Regionális Közegészségügyi Hivatalba lesznek bejelentve. Az országos Covid-19 tesztelés első napján a rendőrségnek meggyűlt a baja azokkal a polgárokkal, akik ismételten akarták magukat leteszteltetni – nyilatkozta Michal Slivka, a szlovák Rendőri Testület Elnökségének szóvivője a TASR-nek. Hozzátette, hogy a legtöbb helyszínen nyugodt a helyzet. Nagytapolcsány közelében (Topoľčany) egy férfi kétszer ment a tesztelésre. „Családka (Čeľadince) községben az egyik helyi lakosnak pozitív lett az eredménye. A szokásos eljárás szerint a dolgozók elmagyarázták az ezután következő folyamatot és hangsúlyozták, hogy házi karanténba kell vonulnia. Valószínűleg nem hitt a teszteredménynek, ugyanis pár óra múlva újra elment a tesztelésre. Újfent pozitív eredményt kapott kézhez. A tesztelést végző dolgozók a felismerést követően azonnal jelentették az esetet a rendőrségen,“ tájékoztatott Slivka, majd hozzátette, hogy nyomozást indítanak emberre veszélyes fertőző betegség terjesztésének vádjával.

Hasonló eset történt a kisszebeni (Sabinov) járás-beli Tarca (Torysa) községben. „A gyanúsított két tesztelési helyszínen is teszteltette magát, mindkét esetben pozitív volt. Ahelyett, hogy házi karanténba vonult volna, ittas állapotban járt-kelt a faluban,“ mondta a szóvivő. Malackában (Malacky) öt pozitív eredménnyel rendelkező személy teszteltette magát újra. Ezek a lakosok a Regionális Közegészségügyi Hivatalba lesznek bejelentve. Az egyik poprádi (Poprad) tesztelési ponton egy férfi kiáltozott és lázította az embereket, hogy ne teszteltessék magukat. Slivka tájékoztatása szerint ezzel megsértette a közegészség védelméről, támogatásáról és fejlesztéséről szóló törvényt, és a közegészségügy területén szabálysértést követett el. A szabálysértésért pénzbírságot szabott ki neki a rendőrség. A közlekedés szombaton nagyobb bonyodalmak nélkül folyt. Pozsony, Kassa és Nyitra városokban az autós tesztelés iránti hatalmas érdeklődés miatt forgalmi dugók alakultak ki. „A biztonságra továbbra is a rendőrök felügyelnek és irányítják a forgalmat,” zárta le Slivka.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.