2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. December 26. 20:18, vasárnap | Top10
Forrás: -BG-

TOP10: A legmagnéziumdúsabb ételek

TOP10: A legmagnéziumdúsabb ételek

Ön tudta, hogy a magnézium több mint 300 biokémiai folyamatban vállal fontos szerepet szervezetünk megfelelő működése érdekében?

A magnézium az emberi szervezet egyik létfontosságú alkotóeleme, fÅ‘leg a szoptatós nÅ‘k és kismamák csontképzÅ‘désére van nagy kihatással. A megfelelÅ‘ magnéziumbevitel hatalmas lépés a csontritkulás megelÅ‘zésében. Életmód rovatunk következÅ‘ darabját most egy TOP10-es cikként közöljük, hiszen írásunk 12 olyan ételt mutat be, amely magnéziumhiány esetén ajánlott.

Magnéziumszükségleteinket hétköznapi ételekbÅ‘l is fedezhetnénk, ha nem fogyasztanánk túlságosan keveset azokból a nyersanyagokból, amelyek különösen gazdagok magnéziumban. A fejlett országokban az átlagember étrendje csupán a magnéziumigény hatvan-hetven százalékát fedezi, annyi készételt, szénhidrátokban dús, ugyanakkor magnéziumban szegény ételt fogyasztunk. Lehet ezt másképp is!

Mai cikkünkben összeállítottuk Önnek a magnéziumban gazdag ételek toplistáját, érdemes átböngészni, és késÅ‘bb talán átalakítani családunk étrendjét ennek szellemében. Ha mégsem sikerül ezt megoldani, mindenképpen gondoskodjon idejében a magnézium-pótlásáról.

Kicsit nehéz volna negyed bögre szezámmagot magában megenni, igaz? Ajánljuk a tahinit (krémes állagúra Å‘rölt szezámmag), a hummusz pástétom egyik legfontosabb alapanyagát. Keverje össze fele rész tahinit fele rész fÅ‘tt, péppé tört csicseriborsóval, fűszerezze fokhagymával, citromlével és némi sóval, majd kenje pirítósra!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.