2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Április 14. 11:57, péntek | Rendőrségi
Forrás: teraz.sk

Továbbra is le van zárva az autópálya Eperjes és Kassa között

Továbbra is le van zárva az autópálya Eperjes és Kassa között

A két keleti nagyváros közötti autópálya egyik parkolójában álló tartálykocsiból kiszivárgott sósav nem veszélyeztette a környezetet a környéken.

Ezt a TASR-nek Ľubomír Toďor, a Prešovi Tűzoltó- és Mentőalakulat (HaZZ) kerületi igazgatóságának igazgatója erősítette meg. Szavai szerint a veszélyes vegyi anyag nem került a levegőbe és a talajba, mivel azt lekaparták. A helyszínen a Szlovák Környezetvédelmi Felügyelet (SIŽP) is beavatkozik.

"A vízművek ellenőrzi az áramlást, ami alatta van. Tíz méteres körzetben semmit sem mértek. A környező falvakban sem észleltek semmit. Ez egy kis szivárgás" - mondta Toďor.

A tűzoltók jelenleg sósavat pumpálnak egy tartálykocsiból előkészített hordókba. "A töltés és a fertőtlenítés után már készen állnak a járművek, hogy a veszélyes hulladékok tárolására alkalmas üzembe, a hulladéklerakóba szállítsák. Most válogatják, hogy hova fogjuk elhelyezni" - mondta, hozzátéve, hogy összesen 23 hordót kell megtölteniük.

A Slovnaft a benzinkút parkolójában álló tartálykocsiból kiömlött vegyi anyaggal kapcsolatban az integrált mentési rendszer intézkedéseit követi - közölte szóvivője, Anton Molnár.

"Az autópályán mindkét irányban haladéktalanul lezárták a janoviki benzinkutat, és evakuálták a személyzetet. Jelenleg nem látunk semmilyen egészségkárosodást a benzinkút alkalmazottainak vagy a benzinkút vásárlóinak" - tette hozzá Molnár, hozzátéve, hogy a tartálykocsi a benzinkút mögötti parkolóban parkol, amelyet a Nemzeti Autópálya Társaság üzemeltet.

Az Eperjes és Kassa közötti autópályát reggel óta mindkét irányban lezárták.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 03. 10:12, kedd | Rendőrségi

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák.

2024. Augusztus 30. 14:36, péntek | Rendőrségi

A kormány bemutatta a rendőrséget érintő változásokat

Szeptember 1-jén megszűnik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, és három új szervezeti egység jön létre: a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Egység és a Terrorelhárítási Központ.

2024. Augusztus 28. 14:49, szerda | Rendőrségi

Több mint 1000 rendőr felügyeli majd a csütörtöki SNP-ünnepségeket

A belügyminiszter szerint a rendőrség drónokat és drónelhárító technológiát is bevet majd, hogy az ünnepségek alatt figyelemmel kísérje a helyzetet.