2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Február 07. 08:15, kedd | Világ
Forrás: tasr

Tragikus tűzesetben meghalt egy édesanya és hét gyermeke Franciaországban

Tragikus tűzesetben meghalt egy édesanya és hét gyermeke Franciaországban

Hétfő hajnalban egy édesanya és hét gyermeke vesztette életét a franciaországi Charly-sur-Marne faluban történt lakástűzben. A gyermekek (öt lány és két fiú) 2 és 14 év közöttiek voltak.

A fővárostól 80 km-re fekvő, 2600 lakosú kisváros központjában, egy szűk utcában lévő sorházban csaptak fel a lángok hajnali egy óra körül. A tűzoltókat a szomszédok riasztották.

A kiérkező mentősök próbálták újraéleszteni a gyermekeket, de sajnos már nem tudták megmenteni az életüket. A nő férje súlyos égési sérüléssel kórházba szállították. Életét egy tűzoltó mentette meg, aki a kollégái érkezése előtt avatkozott be.

A tűz oka egy meghibásodott ruhaszárító volt a ház földszintjén – mondta Julien Morino-Ros helyi ügyész. Az apa valószínűleg a tüzet próbálta eloltani, míg a gyerekek és anyjuk a ház második emeletén kerestek menedéket a lángok elől. Ez a lépés azonban csapdának bizonyult és megfulladtak – mondta az ügyész.

A tűzoltóknak reggelre sikerült eloltaniuk a tüzet, a mentőakcióban mintegy 80 tűzoltó vett részt.

Forrás: tasr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.