2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Április 13. 23:17, szerda | Kzélet
Forrás: Új Szó / Na Telo / facebook: Németh Titusz

Tüntetést szerveznek Boris Kollár kijelentései ellen

Tüntetést szerveznek Boris Kollár kijelentései ellen

A házelnök Magyarországra tett kijelentései ellen szervez tüntetést Németh Titusz. A magánszemély az Új Szónak elmondta: Boris Kollár magyarellenes hangulatot keltő mondatai miatt vonulnak utcára.

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök a Markíza televízió Na telo című műsorában vasárnap többször is egy esetleges magyarországi fenyegetésről beszélt - írja az Új Szó egy korábbi cikke. A politikus kijelentette, szerinte elfogadhatatlan, amit Oroszország művel Ukrajnával, megtörve ezzel területi integritását. „Nekünk is van itt egy szomszédunk, ahol valamiféle Nagy-Magyarországról álmodoznak, a százéves Trianont nem ünneplik, hanem gyászolják, ingatlanokat vásárolnak nálunk, pénzt különítettek el, hogy itt termőföldet vegyenek, útleveleket osztogatnak nálunk. Ez nem tréfadolog,” nyilatkozta a Sme Rodina elnöke.

Kollár szerint, ha eltűrjük, hogy egy szuverén államot egy másik felporciózzon, akkor saját magunkat tesszük ki veszélynek. A házelnök úgy fogalmazott, Szlovákia lehet a következő célpont, és ennek mihamarabb gátat kell szabni. „Különben Magyarország is hasonló gondolatokra juthat,” idézi Kollárt az Új Szó. „Ha az lesz az általánosan elfogadott, hogy behunyjuk a szemünket az ilyesmi előtt és azt mondjuk, »ez nem érint minket, parcellázzák csak fel azt az országot«, akkor nemsokára Putyin Orbánnal közösen majd felparcellázza Szlovákiát is,” zárta fura gondolatmenetét a zűrös politikus.

Németh Titusz (balra) éppen Orosz Örssel vitázik egy 2019-es fotón. A tüntetést szervező szenci lakos az Új Egység Mozgalom vezetőségi tagja. Forrás: facebook - Samu István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.