2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Január 10. 06:34, kedd | Tech
Forrás: techradar

Úgy tűnik nem készül több iPhone SE modell

Úgy tűnik nem készül több iPhone SE modell

Egyre valószínűbb, hogy nem lesz negyedik iPhone SE modell, miután az Apple átértékelte a legolcsóbb iPhone készülékszéria profitabilitását.

Ez nem is annyira váratlan hír, mivel már korábban is felröppentek olyan pletykák, melyek szerint az iPhone SE következÅ‘ verziója nem biztos, hogy valaha is elkészül. A legújabb találgatások a MacRumors elismert elemzÅ‘jétÅ‘l, Ming-Chi Kuo tollából származnak, akinek gyakran igaza van az almás cég elÅ‘rejelzéseivel kapcsolatban. Kuo elmondása szerint az Apple közölte beszállítóival, hogy az iPhone SE 4 2024-ig biztosan nem jelenik meg, de talán késÅ‘bb sem.

Felröppentek olyan hírek is, hogy az 2022-es iPhone SE modell eladási számai alulmaradnak az elvárttól, így vélhetÅ‘en ez lehet a készülékcsalád bizonytalan jövÅ‘jének egyik kiváltója. Az Apple ugyanis addig biztos nem fog újabb iPhone SE telefonokat gyártani, amíg nem bizonyosodik meg azok piaci sikerességérÅ‘l.

Nehéz pontosan behatározni, hogy mitÅ‘l vált kevésbé vonzóvá ez termékcsalád. Az viszont bizonyos, hogy az eladásokon nem segített az elavult dizájn (pld. a home gomb megléte), a kis képernyÅ‘, vagy például a manapság már maradinak számító egykamerás hátlap.

Az iPhone SE vitathatatlan elÅ‘nye az ára, mivel csaknem fele annyiba kerül, mint az új zászlóshajónak számító 14-es alapmodell. VélhetÅ‘en a használt piac is rontja az SE modellek létjogosultságát, mivel az Apple termékek híresen jól működnek még évek után is. EbbÅ‘l adódóan pedig számos felhasználó vásárol inkább egy megkímélt, 1-2 éves használt telefont a csúcskategóriás mobilok közül, mintsem egy vadiúj alsókategóriás iPhone-t.

Bármi is legyen az alacsony eladási számok okozója, nagyon csak úgy fest, hogy az almás cég hamarosan lezárja a kaliforniai cég iPhone SE című fejezetét.
forrás: techradar

Címkék: apple, iphone, Iphone SE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.