2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. December 23. 20:06, szerda | Helyi
Forrás: bratislava24.sk

Ügyeletek az ünnepek alatt Pozsonyban

Ügyeletek az ünnepek alatt Pozsonyban

Az orvosi ellátás a karácsonyi ünnepek alatt és Szilveszterkor is biztosítva lesz. A Pozsonyi Egyetemi Kórház ügyelete a karácsonyi ünnepek alatt nyitva tart és várja az ellátásra szorulókat.

A gyerekekkel a szlovák Országos Gyermekgyógyászati Intézethez (Národný ústav detských chorôb - NÚDCH) lehet fordulni. Az UNB szóvivője, Eva Kliská elmondta, hogy minden kihelyezettség ügyeletén elérhető lesz az orvosi ellátás, tehát a központi főrévi (Ružinov) ügyeleten, a kramárei L. Dérera kórház ügyeletén, a ligetfalui (Petržalka) sv. Cyrila a Metoda kórház ügyeletén, illetve az óvárosi klinikákon is.

A NÚDCH szóvivője, Dana Kamenická tájékoztatása szerint az intézményben készek mindenkinek segíteni, akinek szüksége lesz rá. Az ünnepek alatt a gyerekekről öt orvos fog az ügyeleten gondoskodni, három gyerekorvos és két sebész. „Három gyermekorvos 24 órás szolgálatban lesz, sürgősségi szolgálatban pedig 7.00 óra és 22.00 óra között egy orvos, frekventált időben, 12.00 óra és 17.00 óra között pedig két orvos lesz. Éjjel három gyermekorvos és egy sebész fog rendelkezésre állni“ – tette hozzá Kamenická. Biztosít mindenkit arról, hogy a kórházban továbbra is gondoskodni fognak az ott fekvő betegekről. „A sürgősségi ellátást a felnőttek számára a NOVAPHARM, s.r.o. vállalkozás biztosítja, méghozzá a Železničná nemocnica s poliklinikou épületében a Sánc-út (Šancová) 110-en. Továbbá a MED STAR, s.r.o. vállalkozás a ligetfalui Poliklinikán, címe Strečnianská 13. A szülők gyermekeiket a kramárei Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe vihetik a Limbová utcán, hétvégéken és az ünnepek alatt 7.00-tól 22.00-ig, munkanapokon pedig 16.00-tól 22.00-ig“ – tudatta a Pozsonyi Kerület szóvivője, Lucia Forman.

Ami a fogászati ellátást illeti, négy klinika lesz nyitva. „A DENTA Group, s.r.o. a Drieňová 38-as szám alatt, a STOMAMED, s.r.o. a Lőrinckapu-utca (Laurinská) 16-os szám alatt, a fogászati ügyelet a Kereszt-utca (Krížna) 44-en és a Bajkalská 9-en“ – tette hozzá Forman.

További információkat az ügyeletek nyitvatartásáról a Pozsonyi Kerület weboldalán talál. A listát az ünnepek alatt nyitva tartó gyógyszertárakról pedig a következő linken találja: https://bratislavskykraj.sk/zdravie/pohotovostne-lekarne/

Címkék: ellátás, kórház, pozsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.