2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Január 28. 18:32, csütörtök | Tech
Forrás: Hollywood Reporter

Új irányba indult a Spotify: mostantól irodalmi klasszikusokat is találunk a kínálatban

Új irányba indult a Spotify: mostantól irodalmi klasszikusokat is találunk a kínálatban

Új hangoskönyveket tesztel a Spotify, ezzel is bővítve audiovizuális kínálatát. Ezentúl klasszikus művekkel találkozhatunk a streaming-szolgáltatás keresőjében.

ElsÅ‘ként a Hollywood Reporter számolt be arról, hogy a Spotify hangoskönyvekkel próbálkozik. Az óriáscég elsÅ‘ körben kilenc angol nyelvű klasszikust tett elérhetÅ‘vé az elÅ‘fizetÅ‘k számára. A nyitás nem véletlen, eddig az Audible cég uralta a hangoskönyv-piac nagy részét, ezen kíván változtatni a Spotify.

Az audiopiac folyamatosan fejlÅ‘dik és az egyes oldalak egyre több formátumot támogatnak. A különbözÅ‘ szolgáltatók például újra felfedezték a podcastokat, míg a Spotify úgy döntött, hogy minél több embert akar elérni, megpróbál innovatív lenni és nem csupán a többi piaci szereplÅ‘ példáját akarja követni, ezért a hangoskönyvek felé nyitott.

A kilenc elérhetÅ‘vé tett ingyenes hangoskönyv között van Mary Shelley Frankenstein, avagy a modern Prométheusz című kötete; az Elbeszélés Frederick Douglass amerikai rabszolga életérÅ‘l; Kate Chopin The Awakening című novellája; a Jane Austen által írt MeggyÅ‘zÅ‘ érvek (Tartózkodó érzelem), eredeti címe: Persuasion; a Jean Toomer által szerzett Cane című novella; Charles Dickens Szép remények című műve; a Charlotte Bronte által írt Jane Eyre; Nella Larsen kiadványa, a Passing és Stephen Crane által írt The Red Badge of Courage.

Az egyes alkotásokat neves színészek, köztük Forest Whitaker és Hilary Swank olvassák fel. A Spotify számos hangoskönyvhöz irodalmi elemzéseket is kínál, amelyek Glenda Carpio Harvard-professzor munkái. Érdekesség, hogy a vállalat nem elÅ‘ször kísérletezik hangoskönyvekkel, hiszen tavaly már a kínálatában szerepelt a néhány hollywoodi sztár által felolvasott Harry Potter és a bölcsek köve.

Címkék: hangoskönyv, Spotify, Tech

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.