2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. November 13. 14:16, péntek | Tech
Forrás: Index, Apple

Új kijelző-technológiával jön az iPad

Új kijelző-technológiával jön az iPad

Az Apple 2021-es tabletjeinek kijelzőire nagy újítás vár: eljött a mini LED-es LCD panelek ideje.

Az LG Display koreai jelentése szerint a cég 2021 elején mini LED háttérvilágítású LCD paneleket szállít majd a jövÅ‘ évi iPad-ek számára az Apple-nek, tájékoztat az Index. Ez azt jelenti, hogy akár az elsÅ‘ negyedévben megjelenhet az elsÅ‘ mini LED kijelzÅ‘s technológiával rendelkezÅ‘ iPad Pro. A mini LED technológiát, mely a háttérvilágítás új formája, már régebb óta használják például LCD képernyÅ‘s televíziókban. Smart eszközöknél még szinte nem is alkalmazzák, pedig ugyanolyan elÅ‘nyösek lehetnek, mint az OLED kijelzÅ‘k, sÅ‘t gyakran megnövelt fényerÅ‘t, jobb energiahatékonyságot és alacsonyabb beégési kockázatot kínál ez a fajta megoldás. De ne keverjük össze a mini LED-et a microLED-del, ami egy teljesen új megjelenítési technológia lesz. Ming-Chi Kuo, neves Apple-elemzÅ‘ már korábban megjósolta, hogy az iPad Pro lesz az elsÅ‘ Apple termék, amelyik áttér a mini LED kijelzÅ‘kre. Az átmenet a 12,9”-es modellel kezdÅ‘dhet, amit majd a 11”-es modell követ. Felmerült, hogy az Apple akár a MacBooknál és az iMacnél is alkalmazhatja a mini LED paneleket. Ezzel a változással azonban valószínűleg meg kell várnunk 2021-et. Az iPad Pro utolsó márciusi frissítése olyan új funkciókat hozott, mint az A12Z Bionic lapka, amely lényegében egy A12X chip, egy extra GPU maggal, vagy az ultraszéles kamera, amely 0,5x-es zoomot tesz lehetÅ‘vé, esetleg a LiDAR szkenner a kibÅ‘vített valósághoz és a jobb hangzású mikrofonok. Ez volt az iPad Pro elsÅ‘ frissítése azóta, hogy az eszköz 2018 októberében jelentÅ‘s átalakítást kapott.

Címkék: apple, iPad, Tech

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.