2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. November 18. 22:04, szerda | Tech
Forrás: IGN

Új koronavírus-funkciók a Google Térképen

Új koronavírus-funkciók a Google Térképen

A változás az elkövetkező hetekben lesz várható. A Google térkép nemrég már egy olyan frissítést kapott, amely kifejezetten a koronavírus-fertőzések arányát mutatja.

Ehhez kapcsolódik az az új frissítés is, amely nemsokára elérhetÅ‘ lesz androidos eszközök, illetve iPhone és iPad használók számára is. Ez az újdonság még több információt kínál majd a pandémia helyi alakulásáról, beleértve az adott területen regisztrált eddigi összes megbetegedést, valamint a helyi hatóságok koronavírussal kapcsolatos információs oldalait, tájékoztat a Hvg.

A Google a közeledÅ‘ ünnepek miatt készítette az update-et, hogy nagyobb biztonságban legyenek azok, akik az ünnepek alatt családlátogatásra készülnek. Így már az utazás elÅ‘tt tájékozódhatnak a helyi irányelvekrÅ‘l, a mintavételi pontokról és korlátozásokról. A másik újdonság is az utazások számának emelkedésére kíván reagálni. A tömegközlekedés esetében például mostantól valós idejű képet kapunk az adott járatok zsúfoltságáról vagy éppen alacsony utazószámáról, így segítve a megfelelÅ‘ idÅ‘szak kiválasztását az utazáshoz. A Google Térkép felhasználóinak visszajelzései alapján lesz követhetÅ‘, hogy mennyire telt meg az adott autóbusz, vonat vagy egyes városokban a metró, amellyel utazni kívánnak. Az elmúlt hónapokban több frissítés is elérhetÅ‘ lett a Google térképes szolgáltatásainak keretein belül. Többek között megváltoztatták a közúti forgalmat megbecsülÅ‘ algoritmust is, a járvány miatt ugyanis sok helyen kevesebben vannak az utakon, de emiatt készítettek néhány új funkciót a kerékpárosok számára is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.