2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Február 09. 09:38, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: Interez

Új közlekedési táblákat helyeztek ki Pozsony megyében

Új közlekedési táblákat helyeztek ki Pozsony megyében

A pozsonyi önkormányzat (BSK) új közlekedési táblákat helyezett el két kereszteződésben. Egyes esetekben lehetővé teszi, hogy a közlekedők még piros lámpánál is jobbra kanyarodjanak.

Új forgalmi jelzések kerültek elhelyezésre egyes harmadosztályú utak kereszteződéseiben, mégpedig Tótgurabon és Horvátgurabon. A megye bejelentette, hogy további ilyen táblákat terveznek kihelyezni.

„Az ilyen jelezések hasznosnak bizonyultak, ugyanis folyamatosabbá tették a forgalmat az adott kereszteződésében. Pozitív visszajelzéseket kaptunk a járművezetőktől, az érintett önkormányzatoktól és a Rendőrségtől is” – mondta Juraj Droba, a BSK elnöke, hozzátéve, hogy a cél a biztonság és a zavartalan közlekedés.

Az új közlekedési tábla a jelzőlámpa részeként lehetővé teszi, hogy a közlekedő a kereszteződés előtti megállást követően piros jelzés esetén is jobbra kanyarodjon, amit azonban kizárólag a jobb sávból tehet meg. Ugyanakkor a kereszteződésen való áthaladáskor nem korlátozhatja és nem veszélyeztetheti a forgalom többi résztvevőjét, különösen a gyalogosokat, kerékpárosokat, illetve a szabad irányba haladó járműveket.

A Pozsonyi önkormányzat útigazgatása (SC BSK), a másod- és harmadosztályú utak kezelője, új közlekedési táblát helyezett el a III/1082 és III/1083 kereszteződésekben Tótgurabon, illetve a III/1059 és III/1082 kereszteződésekben Horvátgurabon. A céljuk a forgalmi helyzet javítása is, ugyanis a Triblavina autópálya-kereszteződés üzembe helyezése óta érezhetően sűrűbb lett a forgalom.

"A megye útigazgatása több ilyen tábla kihelyezését tervezi a megye több kereszteződésében" - tette hozzá a BSK.

Forrás: interez.sk
Fotó: Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja

Címkék: BSK, közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 11:10, szerda | Helyi önkormányzati

Pozsony: A város szerint a ligetfalusi villamosvonal építése jól halad

A vonal építését a Jungmannova - Janíkov dvor szakaszon 2021. november végén kezdte meg az NS MHD Petržalka Egyesület beszállítói csoportja.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.