2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Július 16. 21:00, csütörtök | Életmód
Forrás: mti

Újabb Dóm téri előadásokat hirdetett meg a Szegedi Szabadtéri Játékok

Újabb Dóm téri előadásokat hirdetett meg a Szegedi Szabadtéri Játékok

Nyolc estén várja a közönséget a Szegedi Szabadtéri Játékok pénteken kezdődő évadában a Dóm téren

A táncművész, koreográfus elmondta, olyan hatalmas volt az érdeklődés a fesztivál két Dóm téri produkciója, az Akárki című színjáték és a Szegedi Szimfonikus Zenekar ajándékkoncertje iránt, hogy a művészekkel egyeztetve az előadások főpróbáit is nyilvánossá teszik.

Ahogy az eredetileg meghirdetett előadásokat, úgy a főpróbákat is ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők. Belépők hétfőtől igényelhetők a fesztivál jegyirodájában az Akárki július 23-i, illetve az ajándékkoncert augusztus 14-i főpróbájára.
A Szegedi Szabadtéri Játékok más színházaktól eltérően a karantén időszaka alatt nem tette elérhetővé előadásainak felvételeit a különböző videómegosztókon. Július végén és augusztus első napjaiban azonban a Fogadalmi templom előtt elhelyezett hatalmas ledfalon esténként bemutatják az elmúlt évek négy sikerprodukcióját - mondta Herczeg Tamás igazgató.

Július 30-án Shakespeare Tévedések vígjátékát vetítik le a Dóm téren, a következő nap Verdi Aidáját tűzik műsorra, augusztus 1-jén a Rigolettót játsszák, zárásként pedig Puccini Toscáját láthatja a közönség - tudatta a színházi szakember.

A Szegedi Szabadtéri Játékok idei rendhagyó évada - amelyen a produkciók többségét a fesztivál kisebbik játszóhelyén, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon mutatják be - pénteken kezdődik Georg Friedrich Händel Agrippina című operájának premierjével.

Címkék: színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:16, szerda | Életmód

A borsó elősegíti a haj növekedését és feszesíti a bőrt

A borsóban található gyulladáscsökkentő és antioxidáns anyagok az érrendszer rugalmasságát és vitalitását is biztosítják.

2024. Július 08. 11:01, hétfő | Életmód

A repülés növeli a trombózis kockázatát

A nyár beköszöntével a szakértők a trombózisos esetek megnövekedett számát észlelték, nemcsak a fokozott folyadékbevitel szükségessége, hanem az utazás miatt is.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.