2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Szeptember 08. 18:18, kedd | Helyi
Forrás: TASR

Újabb határátkelőhelyeket nyitottak meg keleten

Újabb határátkelőhelyeket nyitottak meg keleten

Budapest/Pozsony, szeptember 8. – Az ingázókra és a munkahelyek megtartására való tekintettel kedden újfent megnyitották a keleti régiók magyar-szlovák határátkelőhelyeit.

A szóban forgó szakaszok a Sajószentkirály (Kráľ) és Bánréve, illetve a Bódvavendégi (Hosťovce) és Tornanádaska közötti átkelőhelyek, közölte az MTI.

Kontrát Károly, a magyar belügyminisztérium parlamenti államtitkára a sajtónak hagsúlyozta, hogy a jelenlegi pandémiára való tekintettel védenünk kell az időseket és az iskolás diákokat, de emellett a gazdaság korlátlan működését is biztosítanunk kell. Kifejtette, hogy az utazási korlátozások rendkívül fontosak, de a (magyar) kormány figyelemmel van a határ menti térségben élők szempontjaira, ugyanis többen dolgoznak a határon túl.

Éppen emiatt határoztak úgy, hogy a szigorú szabályok mellett megnyitják az említett határátkelőhelyeket Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A magyar kormány szeptember 1-jétől legalább egy hónapra lezárta határait a külföldi turisták előtt. Az első szakaszban csupán hat magyar-szlovák határátkelő maradt nyitva, azonban fokozatosan újabbak követték a már meglévőket. Szeptember 1-jétől külföldi állampolgárok csupán indokolt esetben léphetik át a magyar határt.

Címkék: határok, magyarország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.