2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Szeptember 23. 14:44, szerda | Helyi

Újabb preventív intézkedések a komáromi kórházban

Újabb preventív intézkedések a komáromi kórházban

KOMÁROM, szeptember 23. – A komáromi AGEL kórház újabb járványügyi intézkedéseket volt kénytelen végrehajtani a koronavírus második hulláma miatt.

A kórház működésére vonatkozó intézkedések célja az egészségügyi dolgozók és a betegek védelmének megerősítése, erősítette meg Miroslav Jaška igazgató.

Annak ellenére, hogy Komárom jelenleg a zöld zónában tartózkodik, a kórház vezetése izolációba tett bizonyos koronavírus-gyanús betegeket mind az általános, mind az intenzív osztályokon. „A kórházban 12 olyan ágyat tartunk fenn, amely elkülöníti a fertőzésgyanús betegeket a többiektől,” állapította meg Jaška.
A vezetőség azért döntött így, hogy megnyugtassa az akkut ápolásra szoruló betegeket, valamint azokat, akik kórházi kezelésre szorulnak a napokban. „Nem akarjuk, hogy betegeinknek még a koronavírustól is tartaniuk kelljen,“ mondta az igazgató.

A komáromi egészségügyi létesítményben elvégezhető az újfajta koronavírus-teszt, a pácienseket a munkanapokon várják a vizsgálatra. A kórházban továbbra is érvényben van a látogatási tilalom, kivételt képeznek az utolsó stádiumban lévő betegek hozzátartozói. A kórház működése más módon nincs korlátozva, az akkut és tervezett beavatkozásokat továbbra is végrehajtják, természetesen a járványra vonatkozó szigorított előírások mentén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.