2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Január 19. 10:53, kedd | Helyi
Forrás: bratislava24.sk

Újra megtelt a pozsonyi Vaskutacska és a Zergehegy

Újra megtelt a pozsonyi Vaskutacska és a Zergehegy

Ebben a szezonban sokadszorra teltek meg a parkolók a pozsonyi Vaskutacskánál (Železná studnička), Kolibán és Zergehegyen (Kamzík).

A Vaskutacskához vezető úton rendőrök irányították a forgalmat, nyilatkozta a pozsonyi városi rendőrség szóvivője, Peter Pleva. „Ha ma az erdei parkba szeretne valaki menni, használjon tömegközlekedést (MHD), vagy menjen gyalog“ – mondta a hétvégén Pleva. Egyúttal a városi rendőrség arra kéri az erdei park látogatóit, hogy tartsák be az utasításokat. A tömegközlekedés használatára a Dopravný podnik Bratislava (DPB) is felhívta a figyelmet. „Vasárnap több troli fog járni, illetve a 144-es is gyakrabban fog közlekedni Koliba és Zergehegy között“ – írta a DPB közösségi oldalán. Hozzátette, hogy a Vaskutacska irányában közlekedő 43-as járat feladatait egész hétvégén csuklós autobusz látja el. Az utasításokat az emberek kicsit ellentmondásosnak ítélik, mivel kerülni kéne a tömeget, főleg zárt helyen és autóbuszon ilyen alkalmakkor ez elkerülhetetlen.

Címkék: pozsony, Vaskutacska

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.