2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Október 13. 16:11, szerda | Koronavírus
Forrás: HVG

Ukrajnában nem taníthat az, aki nincs beoltva

Ukrajnában nem taníthat az, aki nincs beoltva

Az egészségügyi minisztérium emellett azt tervezi, hogy előrébb hozza az őszi szünetet.

Ukrajnában gyakorlatilag kötelezÅ‘ lett az oltás a pedagógusok esetében, amire novemberig kaptak haladékot. Azok, akik nem oltatják be magukat, nem dolgozhatnak az országos karantén ideje alatt, így munkabért sem kapnak. Régiónként eltérÅ‘ korlátozásokkal járó óvintézkedések rendszerét nevezik karanténnak Ukrajnában, ezt legutóbb szeptember 20-án hosszabbította meg a kormány az év végéig. Az egészségügyi minisztérium ezen felül javasolta, hogy az iskolákban hozzák elÅ‘re október 18-ra az Å‘szi szünet kezdetét.

Viktor Ljasko egészségügyi miniszter szerint az utóbbi idÅ‘szakban egyre rosszabb a járványügyi helyzet, naponta diákok százait regisztrálnak pozitív koronavírusteszt-eredménnyel. Ennek okán többezer diák és pedagógus tölti napjait kötelezÅ‘ karanténban. Az ukrán tudományos akadémia elÅ‘rejelzései alapján október végére 20 ezerre nÅ‘het a napi fertÅ‘zöttek száma.

Ukrajnában szerdára 16 309 esettel 2 578 394-re nÅ‘tt az azonosított fertÅ‘zöttek száma, az elhunytaké 471-gyel 59 523-re, az aktív betegeké pedig több mint kilencezerrel 214 510-re emelkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.