2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2022. November 11. 20:13, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: samorin.sk

Utolsó ülését tartotta a leköszönő képviselő-testület Somorján

Utolsó ülését tartotta a leköszönő képviselő-testület Somorján

A 2018 és 2022 között tevékenykedő testület tagjai utoljára ültek össze ebben az összeállításban, november 24-én ugyanis a október végi választásokon bejutott képviselők tartják majd nyitóülésüket.

Orosz Csaba polgármester megnyitóját követően került sor a legutóbbi ülésen elfogadott határozatok teljesítésének ellenőrzésére, majd Tóth Imre, a testület pénzügyi szakbizottságának elnöke értékelte a város idei költségvetésének teljesítését a III. negyedév tükrében. Ezt követően a testület elfogadta a 12/2022 számú, a köztisztaság és közrend védelméről szóló önkormányzati rendelet tervezetét, illetve bérleti jog átruházásáról, ingatlan bérbeadásáról és teherszerződés elfogadásáról döntött.

A képviselők közül hárman ebben a minőségükben tegnap utoljára vettek részt a testület ülésén. Bauer Edit 8, Czafik László 24, Tóth Imre pedig 20 évig volt a testület tagja. Leköszönt Pirk Ilona és Kovács Roland is, akik négy évig vettek részt a város irányításában. A plénum záró részében Orosz Csaba polgármester megköszönte a város és a közösség javára eddig kifejtett munkájukat.

Az új képviselő-testület 2022. november 24-én tartja alakuló ülését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 21. 14:25, hétfő | Helyi

A Komáromi Erődben találkozik Fico, Orbán és Vučič

A vezetők kedden Komáromban az Európába irányuló illegális migráció megállítására irányuló innovatív megoldásokról is tárgyalnak.

2024. Október 21. 13:58, hétfő | Sport

F1: Duplázott a Ferrari Austinban

Az olasz csapat dupláját Carlos Sainz erősítette meg a második hellyel.

2024. Október 15. 11:49, kedd | Szlovák

Robert Fico: A Hyundai Mobis több mint 170 millió eurót fektet be Nyitranovákban

A kormányfő megígérte a Mobis képviselőinek, hogy a kormány minden intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az üzem elegendő szakképzett munkaerővel rendelkezzen.

2024. Október 15. 11:26, kedd | Kzélet

Megszűnik az egyik legfontosabb IC-járat

A Pozsony-Kassa vonalon közlekedő IC-járat megszüntetésének oka anyagi hátterű.