2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Április 03. 23:59, vasárnap | Magyarország
Forrás: 24.hu

Választások: Éjféli hírmorzsák

Választások: Éjféli hírmorzsák

Utolsó mai bejelentkezésünkben a magyarországi választásokkal kapcsolatos legfrissebb híreket szedtük egy csokorba. Segítségünkre a 24.hu portál “percről percre” rubrikája volt.

Nagyon úgy néz ki, hogy Szél Bernadett kiesik a parlamentből

Bő 82 százalékos feldolgozottságnál jár Pest 2. számú választókerülete, ahol a fideszes Menczer Tamás Szél Bernadettel mérte össze az erejét. Menczer 1380 szavazattal, 2,4 százalékponttal vezet Szél előtt – utóbbi 2012 és 2018 között a Lehet Más a Politika (LMP) országgyűlési képviselője volt, 2013 és 2018 között a párt társelnöke, a négy évvel ezelőtti választásokon az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél 2018 októbere óta független képviselő, ha viszont most nem nyer a körzetében, véget ér képviselői karrierje, ugyanis az ellenzék országos listáján 206. helyen van, tehát kizárt, hogy onnan bejusson. (24.hu)

"Mocskos Fidesz!"

Egy szűkebb csoport még elkezdte skandálni a műjégen, hogy “Mocskos Fidesz!”

Közben viszont mindenki elkezdett elszivárogni. Mostanra csak a kampány tagjai és néhány aktivista, leginkább momentumosok ölelgetik egymást rövidezés közben az épület oldalában. Kifelé menet még elhangzott egy üvöltött nagymonológ egy mostanra elég részeg támogatótól.

“Viktor! Valaki ma meghal, te vagy én! Valószínűleg én!”

A színpad méretét utólag visszanézve eléggé elmérték, eleve jóval kevesebben jöttek ki, mint ahány embert képes befogadni a műjég. Közben viszont rettenetesen hideg van, és sehol nem lehet melegedni, de a foltokban álló esőtől majdnem úgy csúszik a beton, mintha jég lenne rajta.

A Jobbik bukása a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti részvételét eredményezte

A választás egyik nagy nyertese a szélsőjobbos Mi Hazánk Mozgalom lett. A ma már pártként működő, Jobbikból kivált ultra-radikális szárny 2018-ban függetlenedett az említett anyapárttól, most 2022-ben pedig hét parlamenti képviselőt juttattak a magyar törvényhozásba. Ez csak két székkel kevesebb, mint amennyi az Ellenzéki összefogás jegyében a Jobbikot illeti meg. A dolog azért érdekes, mert az előző, 2018-as választásokon a Jobbik volt a legerősebb ellenzéki szereplő, a Fidesz után ők szerezték a második legtöbb mandátumot. Az elmúlt négy év alatt így 17 mandátummal lett szegényebb a radikálisból idővel középre húzódó párt. Toroczkai László a Mi Hazánk elnöke a választást értékelő beszédében úgy fogalmazott, megtörtént a csoda, és ez a siker még csak a kezdet a mozgalom számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 28. 14:28, szerda | Magyarország

Pusztító vihar tombolt Magyarországon

A tűzoltók a villámlás és a kidöntött fák okozta károk helyreállításán dolgoznak. A vihar autókat, épületeket és utakat rongált meg.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.