2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Január 21. 19:18, csütörtök | Kzélet
Forrás: cas.sk

Van, amiért készek összefogni a kormánypártok

Van, amiért készek összefogni a kormánypártok

A Szlovák Nemzeti Tanács képviselői szerint rossz hír, hogy felmerült a Különleges Ügyészi Hivatal extrémista bűncselekmények osztályának (Oddelenie extrémistickej kriminality) megszüntetése.

Erről Ondrej Dostál (SaS) nyilatkozott, s hozzátette, hogy ezt az álláspontot már 26 kormánypárti képviselő aláírta. A képviselők arra szeretnének rámutatni, hogy egyre több az extrémista bűncselekmény, s ezeket gyökerükben kell elfojtani. „A Szlovák Információs Szolgálat beszámolóiban ismételten figyelmeztet, hogy az extrémisták igyekeznek legitimmé tenni álláspontjukat és hatalmat szerezni, hosszútávon pedig nőhet a befolyásuk” – olvasható a képviselők állásfoglalásában.

„A demokráciának aktívan kell védekeznie a radikalizálódás és extrémizmus ellen. Az egyik hatékony eleme ennek az extrémista bűncselekmények osztályának munkája, amely már bizonyított az évek alatt” – írják a képviselők. Remélik, hogy annak ellenére, hogy a vezetőség a Főügyészségen lecserélődik, ezek az erőfeszítések nem fognak gyengülni. Abban is bíznak, hogy a kormány minden ilyen indítványnak gátat tud vetni. A Progresívne Slovensko elnöke, Irena Bihariová egy találkozót kezdeményezett, melyen részt venne a főügyész, a kormánypártok vezetői, az egészségügyi miniszter és a belügyminiszter. Hozzátette, nem szeretne úgy emlékezni erre a kormányra, mint „amelyik miatt újra tehetetlenül fogjuk nézni, ahogy az extrémisták kárörvendően kinevetik a törvényeket”.

Címkék: koalíció, kormány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.