2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Július 07. 01:57, csütörtök | Koronavírus
Forrás: Active Camp • dunaszerdahelyi.sk

Veszélyben a nyári táborok?

Veszélyben a nyári táborok?

Lassan, de biztosan kijelenthető, hogy a koronavírus visszatért napi életünkbe. Ján Mikas tisztifőorvos legújabban a nyári táborok szervezésével kapcsolatban nyilatkozott.

A szakember és csapata egy útmutatót tett közzé, amely elÅ‘írja az adott nyári tábor azonnali felfüggesztését abban az esetben, ha a táborlakók valamelyike pozitív koronavírus-tesztet mutatna fel.

„ErrÅ‘l az intézkedésrÅ‘l tudniuk kell a gyermekeiket a táborban elhelyezÅ‘ szülÅ‘knek is, egyben a szülÅ‘knek elérhetÅ‘knek kell lenniük a tábor egész ideje alatt,” pontosított a tisztifÅ‘orvos.

Pozitív minta esetén a tábor szervezÅ‘jének kötelessége azonnal riadóztatni az illetékes regionális Közegészségügyi hivatalt, valamint értesítenie kell a szülÅ‘ket gyermekük állapotáról. Ez a kötelezettség érvényben marad a tábor befejezte utáni 14. napig. A táborok szervezÅ‘inek továbbá ügyelniük kell a karanténfeltételekre is, fertÅ‘zés esetén tehát minden táborban biztosítani kell egy karanténhelyiséget. Amennyiben a koronavírus felüti a fejét az adott helyen, úgy ki kell takarítani minden helyiséget és fertÅ‘tleníteni kell minden olyan helyszínt, amellyel a gyerekek vagy a felügyelÅ‘k érintkezhettek az azt megelÅ‘zÅ‘ napokban.

A tiszti fÅ‘orvos útmutatója július 1-jétÅ‘l lépett életbe, és minden olyan találkozóra érvényes, ahol 4 napnál hosszabb ideig lakik együtt legalább 5 gyerek, vagy 18 alatti fiatal - írja a dunaszerdahelyi.sk cikke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.