2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Szeptember 22. 13:17, szerda | Magyarország
Forrás: HVG / Facebook / CNN

VIDEÓ: A CNN meleg riportere faggatta Szíjjártót: „Miniszter úr, Ön engem is pedofilnak tart?”

VIDEÓ: A CNN meleg riportere faggatta Szíjjártót: „Miniszter úr, Ön engem is pedofilnak tart?”

Magyarország külügyminisztere, Szíjjártó Péter a CNN-nek adott interjújában válaszolt Richard Quest kérdéseire. A poszt a külügyminiszter facebookján jelent meg, feliratozva.

„Miniszter úr, ön ugyanolyan jól tudja, mint én, hogy én meleg vagyok, így rám is vonatkozik ez a törvény. Ön engem pedofilnak tart?” nyitotta meg a kérdéskört Quest. A riporter szavaira Szíjjártó úgy reagált, hogy tiszteli Questet amiért legalább vette a fáradtságot és elolvasta a törvényt, majd hozzátette: tiszteli Quest életmódját is. A miniszter ezután elmagyarázta, hogy a törvény két részből áll, melynek egyike a pedofíliával kapcsolatos bűncselekmények erősebb büntetését taglalja, a másik pedig a 18 év alattiak szexuális orientáltságára és felvilágosítására tér ki. Quest ekkor megjegyezte: „Sajnálatos, hogy ez a két dolog ugyanabban a törvényben kapott helyet.”

Az interjúban az ellenzéki előválasztás is szóba került. A riporter arról érdeklődött, tart-e a kormánypárt attól, hogy az ellenzék közös miniszterelnök-jelölttel áll elő, aki miatt esetleg elveszíthetik a jövő évi választást. Szijjártó Péter erre nemmel válaszolt, majd közölte: az embereknek szerinte arról kell majd dönteniük jövőre, „vissza akarnak térni a 2010-et megelőző időszakhoz, amikor az ország eladósodott, magasak voltak az adók, és a munkanélküliség az egekben volt.”

Quest az interjút frappánsan zárta le: megköszönte az udvarias és profi hangvételt, majd egy esetleges budapesti látogatást belengetve férjével együtt vacsorázni invitálta a Szíjjártó-házaspárt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 28. 14:28, szerda | Magyarország

Pusztító vihar tombolt Magyarországon

A tűzoltók a villámlás és a kidöntött fák okozta károk helyreállításán dolgoznak. A vihar autókat, épületeket és utakat rongált meg.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.