2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Január 22. 12:33, szombat | Bulvár
Forrás: Almooon / Youtube

VIDEÓ: Egy drónra szerelt kolbász mentette meg a kutyus életét

VIDEÓ: Egy drónra szerelt kolbász mentette meg a kutyus életét

Millie szinte az utolsó pillanatban menekült meg a dagály elől. A jack russel-keverék egy séta során szökött el gazdájától. Az eset az angliai Hampshire-ben történt – írja a Guardian.

Amikor nem került elő, Millie keresésébe beszállt a helyi közösség is, majd valaki kiszúrta a közeli árapálysíkságon kóborló ebet. A mentést nehezítette, hogy közeledett a dagály és a kutya sem volt hajlandó megfogadni a biztatást és valami biztonságosabb helyre húzódni a tenger elől. Utolsó szalmaszálként végül a drónokkal dolgozó Denmead kutató és mentőszolgálat emberei azt találták ki, hogy kolbászt erősítenek az egyik glépükre, amivel addig Millie mozgását követték – áll a HVG.hu cikkében.

A drónos ötlet szerencsére bejött, Millie ugyanis a nagy tekergésben farkaséhes lett, így vígan követte az előtte lebegő kolbászt. A történet természetesen happy enddel végződött, a rémült kutyus boldogan ugrott gazdái nyakába. Ezúttal a kutyus falánksága volt az, ami megmentette az életét. „Millie nagy falánk, bármit behabzsol, amit elé teszünk, legyen az nyers répa, uborka vagy éppen a nagy kedvenc, a kolbász,” mondta a kutyus egyik gazdája.

Chris Taylor, a drónt működtető Denmead cég vezetője arról beszélt, hogy a kolbászos kísérlet új ötleteket adott, a megoldást pedig hasonló esetekkor ismét használni fogják.

Címkék: színes hírek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 11:17, hétfő | Bulvár

88 éves korában elhunyt Donald Sutherland

A kanadai posta 2023 októberében bélyeget adott ki tiszteletére, amely Kanada egyik legelismertebb és legsokoldalúbb színészi pályafutásának állít emléket.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.