2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2021. Július 27. 10:51, kedd | Rendőrségi
Forrás: cas.sk / Rendőrség

Vigyázat! Csalók emailen keresztül próbálnak pénzt lopni

Vigyázat! Csalók emailen keresztül próbálnak pénzt lopni

Csaló emailekre figyelmeztet a Pozsonyi Kerületi Rendőrkapitányság. Az elmúlt napokban több bejelentés is érkezett, egy nőtől 14.000 eurót próbáltak kicsalni.

A rendőrség ezért arra kéri az embereket, hogy ne bízzanak meg ismeretlenekben, ne osszák meg személyes adataikat senkivel és ne engedjen hozzáférést elektronikai eszközeikhez. „A Pozsonyi Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai az elmúlt napokban több internetes bűntettel kapcsolatos bejelentést regisztráltak. Múlt éjszaka például rekordszámú, tíz esettel kapcsolatos feljelentés történt,” írja közösségi oldalán a Rendőrség.

A csalók mailjei gyakran „kölcsönökből visszamaradt hátralék” címen próbálják átverni a gyanútlan lakosokat, egy esetben 14.543 eurós összegről volt szó. „Eddigi információink alapján egy hölgy egy 15,000 eurós összegű kölcsön iránt érdeklődött. Ezt követően a válaszmail két postacímről is megérkezett: fkbza09@gmail.com és vonasekmichael01@gmail.com,” tájékoztatott a Rendőrség.

Az ismeretlen tettes azt állította, hogy a mailben szereplő átutalandó banki tranzakciók összege lényegében maga a kölcsön folyósításáért fizetendő illeték összege lesz. A nő összesen 20 banki tranzakciót hajtott végre, de a folyósítandó kölcsön a mai napig nem érkezett meg. „Eljárást indítottunk ismeretlen tettes ellen,” zárta a Rendőrség.

Címkék: csalás, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 03. 10:12, kedd | Rendőrségi

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák.

2024. Augusztus 30. 14:36, péntek | Rendőrségi

A kormány bemutatta a rendőrséget érintő változásokat

Szeptember 1-jén megszűnik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, és három új szervezeti egység jön létre: a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Egység és a Terrorelhárítási Központ.

2024. Augusztus 28. 14:49, szerda | Rendőrségi

Több mint 1000 rendőr felügyeli majd a csütörtöki SNP-ünnepségeket

A belügyminiszter szerint a rendőrség drónokat és drónelhárító technológiát is bevet majd, hogy az ünnepségek alatt figyelemmel kísérje a helyzetet.