2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Május 22. 08:34, szombat | Koronavírus
Forrás: HVG

WHO: Sokkal több halálos áldozata van a járványnak, mint azt az országok állítják

WHO: Sokkal több halálos áldozata van a járványnak, mint azt az országok állítják

Az Egészségügyi Világszervezet jelentése alapján jelentősen alábecsülték a koronavírus halálos áldozatainak számát. A WHO szerint a reális adatok valahol 6-8 millió haláleset között mozognak.

A Világszervezet eddigi adatai szerint 3,4 millió halálesetrÅ‘l beszélhetünk, de a legóvatosabb számítások szerint is hatmillió felett az áldozatok száma, számolt be Samira Asma, a WHO adatelemzÅ‘ csapatának igazgatóhelyettese. A szám azért ilyen magas, mert ebbe beleszámolódnak azok is, akik nem közvetlenül a COVID-19 miatt hunytak el, hanem mert például nem jutott nekik kórházi ágy a járvány idején.

Ezzel egyidÅ‘ben a GAVI Vakcinaszövetség elÅ‘zetes szerzÅ‘dést írt alá a Johnson and Johnson gyógyszergyártóval 200 millió vakcinára, amelyet az oltások méltányos elosztására a WHO és a GAVI által létrehozott Covax-program keretében fognak szétosztani. A cég egykomponensű oltóanyaga különösen a kevésbé fejlett infrastruktúrával rendelkezÅ‘ országok számára lehet hasznos – szögezte le a közleményben Seth Berkley, a GAVI vezérigazgatója. Hozzátette, hogy reményeik szerint ez a mennyiség már idén a program rendelkezésére fog állni.

A vakcinák méltányos elosztására irányuló kezdeményezés keretében 2021 végéig 2 milliárdnyi oltóanyagdózist szeretnének biztosítani a kis és közepes jövedelmű országok számára, írja a HVG.

Címkék: koronavírus, WHO

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.