2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2020. Augusztus 03. 14:00, hétfő | Világ
Forrás: MTI

XVI. Benedek súlyosan megbetegedett bajorországi útja után

XVI. Benedek súlyosan megbetegedett bajorországi útja után

XVI. Benedek súlyosan megbetegedett miután hazatért szülőföldjéről, Bajorországból, ahol haldokló fivérét látogatta meg - írja az MTI.

A 93 éves XVI. Benedek övsömörben szenved azóta, hogy visszatért Rómába. A vírusfertőzés visszavonult egyházfő arcát érinti, és erős fájdalmakkal jár.

XVI. Benedek életrajzírója, Peter Seewald szerint szombati találkozásukkor az egykori pápa bizakodó volt, és arról beszélt, hogy újra nekifog az írásnak, ha javul az állapota. Seewald szerint azonban az emeritus pápa egészsége meglehetősen törékeny. Bár memóriafunkciói rendben vannak, hangja erőtlen és alig hallható.

XVI. Benedek júniusban négynapos látogatást tett haldokló fivérénél Regensburgban. Bátyja, Georg Ratzinger július 1-jén hunyt el 96 éves korában.

Az elmúlt hatszáz évben XVI. Benedek - született Joseph Ratzinger - az egyetlen olyan katolikus egyházfő, aki lemondott tisztjéről. Utódául Ferenc pápát választották.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 07. 17:16, hétfő | Világ

Fico: Szlovákia feltétel nélkül támogatja Ukrajna csatlakozását az Európai Unióhoz

Ugyanakkor Fico szerint Szlovákia részt fog venni minden olyan békekonferencián, amelynek célja az Ukrajna és Oroszország közötti háború befejezése.

2024. Szeptember 30. 11:56, hétfő | Világ

Dél-Korea energetikai együttműködési megállapodást írt alá Szlovákiával

Dél-Korea felajánlotta együttműködését az új atomerőmű-blokk projektjében.

2024. Szeptember 23. 13:25, hétfő | Világ

XTB: A kávé ára meghaladta az eddigi maximumot

A vállalat szerint a kávé árának emelkedésében a legnagyobb szerepet az időjárás és annak a kávé termelésére való hatása játssza.

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.