2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2020. Július 07. 11:48, kedd | Helyi
Forrás: Aktuality.sk

A franciák nyilvánosságra hozták, mennyibe került Počiatek villája, amelyset Matovič is meglátogatott

A franciák nyilvánosságra hozták, mennyibe került Počiatek villája, amelyset Matovič is meglátogatott

Ján Počiatek (Smer) franciaországi villája 379 négyzetméteren terül el, és 9 szobája van. Az épülethez 1263 m2 telek is tartozik.

Počiaetek (Smer) egykori pénzügyminiszter franciaországi villája nagy port kavart a választások előtt. Az újságírók, de Igor Matovič kormányfő is mindent megtett azért, hogy felderítse a smeres politikus rezidenciáját. Matovič kampányának talán legjobb marketing húzása volt, mikor kollégiával egészen Cannes-ig utazott, és videóra vette Počiatek „kacsalábon forgó palotáját”.

Eddig nem lehetett tudni, mennyit ér a villa, most azonban a Transparency International Slovensko a francia kollégák segítségével kinyomozta.

A franciáknál tavaly óta nyilvánosságra hozzák az ingatlanok eladási árát, méghozzá 2014-ig visszamenőleg. Ennek köszönhetően nemrég Počiatek villájának ára is megjelent a nyilvántartásban.

„2018 novemberében 3,2 millió eurórért vásárolt villát Cannes-ban. 9 szobája van, 379 négyezteméteren terül el, plusz 1263 m2 telek veszi körül – írja a Transparency International Slovensko.

A szervezet szerint továbbra is kérdéses, legálisan szerzett bevételből finaszírozhatta-e a luxus villát az ex-miniszter. 2016-ban ugyanis távozott a politikából, így nem volt köteles nyilvánosságra hozni a vagyonnyilatkozatát.

Počiatek a Smer-kormány egyik leggazdagabb minisztere, a pozsonyi Slavín környékén is van egy villája.

Počiatek neve több kétes ügyben is megjelent. A nyilvánosságra került egy hangfelvétel, melyen az akkor még pénzügyminiszter Dobroslav Trnka főügyésszel vitatta meg az ország botrányait. A Tipos-ügy is egy volt a beszélgetés témái közül, mely során az állam Počiatek miatt 13 millió eurós kárt szenvedett.

A Plus 7 dní hetilap szerint a franciaországi villába nem kis összeget invesztált a politikus. Állítólag az egész épületet felújították, a ház előtt pedig egy Porsche és Mercedes parkolt, mikor megérkeztek az újságírók a helyszínre.

Címkék: Počiatek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 21. 14:25, hétfő | Helyi

A Komáromi Erődben találkozik Fico, Orbán és Vučič

A vezetők kedden Komáromban az Európába irányuló illegális migráció megállítására irányuló innovatív megoldásokról is tárgyalnak.

2024. Október 04. 11:35, péntek | Helyi

Lemond miniszteri posztjáról Zuzana Dolinková

Kritizálta többek közt a kormány konszolidációs intézkedéseit.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Október 22. 15:31, kedd | Kzélet

Szombatról vasárnapra egy órával többet alszunk

Már ezen a hétvégén változtatjuk az időt nyáriról télire. Az órákat szombatról (október 26.) vasárnapra (október 27.) állítjuk vissza egy órával.