2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2020. Július 04. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: tasr

Az utca Kollár lemondását követeli

Az utca Kollár lemondását követeli

A pozsonyi Szlovák nemzeti felkelés téren 200 ember gyűlt össze, hogy Boris Kollár (Sme rodina) parlamentelnök lemondását követelje a nemrégiben kirobbant plágiumbotránya miatt.

A tüntetők továbbá azt követelték, hogy a felsőoktatási intézményekben tegyék hatékonyabbá a plágiumvizsgáló rendszert, valamint, hogy mondjanak le a titulusukról azok a politikusok, akikről bebizonyosodott, hogy ezt egy olyan záródolgozat megírásával szerezték, amely plágium.

A tüntetést az Állítsuk meg a korrupciót, a Mi Szlovákiánk, a Más politika és a Radikális filozófia nevű kezdeményezések szervezték (Zastavme korupciu, Naše Slovensko, Iná politika, Radikálna filozofia). A szervezők elmondták, hogy nem utoljára szólaltak fel az ügyben. Egy online petíciót is indítottak Kollár távozásáról, amelyet több mint 7000 ember írt alá.

Nyitókép: Zuzana Petková/Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 21. 14:25, hétfő | Helyi

A Komáromi Erődben találkozik Fico, Orbán és Vučič

A vezetők kedden Komáromban az Európába irányuló illegális migráció megállítására irányuló innovatív megoldásokról is tárgyalnak.

2024. Október 04. 11:35, péntek | Helyi

Lemond miniszteri posztjáról Zuzana Dolinková

Kritizálta többek közt a kormány konszolidációs intézkedéseit.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Október 22. 15:31, kedd | Kzélet

Szombatról vasárnapra egy órával többet alszunk

Már ezen a hétvégén változtatjuk az időt nyáriról télire. Az órákat szombatról (október 26.) vasárnapra (október 27.) állítjuk vissza egy órával.