2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2023. Január 16. 15:42, hétfő | Sport
Forrás: motorsport.com

Dakar 2023: Al-Attiyah megszerezte pályafutása ötödik győzelmét, Loeb lett a második

Dakar 2023: Al-Attiyah megszerezte pályafutása ötödik győzelmét, Loeb lett a második

Nasser Al-Attiyah immáron ötszörös Dakar-rali győztesnek mondhatja magát, miután Szaúd-Arábiában, magabiztos fölénnyel zárt az élen.

A vasárnapi Al-Hofuf és Dammam közötti utolsó 136 km-es szakaszon a biztonságos nyolcadik helyen ért célba a Toyota sztárja, aki így összesítésben 1 óra 20 perc és 49 másodperces előnnyel zárta az idei Dakar-ralit.

Ezzel az eredménnyel a második helyen áll azon pilóták listáján, akik a legtöbb Dakar-győzelmet szerezték meg az autók kategóriájában, mindössze három győzelemmel lemaradva a rekorder Stephane Peterhansel mögött.

Peterhansel volt az első kieső versenyző, mivel a hatodik szakaszon egy óriási zuhanást követően a társpilótája, Edouard Boulanger eltörte egy csigolyáját.
Sainz három szakasszal később, egy dűnével való ütközést követően állt ki, azonban az ő esélyei már korábban elúsztak, mivel a 2. napon mechanikai problémákba ütközött.

A BRX sztárpilótája, Sebastien Loeb a nyitónapon többször is defektet kapott, így az ő esélyei már a verseny elején elúsztak. Ez azt jelentette, hogy Al-Attiyah már egy órás előnyben volt a hatodik szakasz végén, így a rally második hetében már a biztonsági autózás volt az elsődleges célja.

A rali második hetének sztárja a rally-legenda, Loeb volt, aki a korai nehézségek után figyelemreméltó felzárkózást hajtott végre, és rekordnak számító hat szakaszt is megnyert zsinórban, amivel egészen a második helyig zárkózott fel. Az eredmény azonban így is elmaradt a francia várakozásaitól, így még legalább 2024-ig kell várnia, hogy végre a magasba emelhesse a Dakar-rali trófeát is.

Összetettben a harmadik helyet az újonc Lucas Moraes szerezte meg, aki mindenkit meglepett kiegyensúlyozott teljesítményével.

forrás: motorsport.com

Címkék: dakar, dakar-ralli, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 21. 13:58, hétfő | Sport

F1: Duplázott a Ferrari Austinban

Az olasz csapat dupláját Carlos Sainz erősítette meg a második hellyel.

2024. Szeptember 25. 14:45, szerda | Sport

Bejelentette visszavonulását Raphael Varane

Varane profi pályafutása során világbajnoki címet és számos klubtrófeát nyert.

2024. Szeptember 23. 12:48, hétfő | Sport

F1: Norris rajt-cél győzelmet aratott Szingapúrban

A 24 éves Norrisnak ez volt pályafutása és egyben szezonbeli harmadik győzelme.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.