2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2021. Július 07. 09:04, szerda | Tech
Forrás: SpeedZone / CarWow

Hibrid Ferrari? Igen, megérkezett!

Hibrid Ferrari? Igen, megérkezett!

Az eddigi auto-moto beszámolóinkban ritkán, vagy inkább egyáltalán nem beszéltünk a modenai cég modelljeiről, mégpedig azért, mert nem volt mit bemutatnunk. Ez most megváltozott.

A Ferrari 296 GTB a hivatalos oldalon szereplő képek és technikai adatok szerint egy igencsak erős példány, ezzel kapcsolatban szerencsére a pontos számokat is elárulják. Az igencsak sportos külsővel felbukkanó autó egy 2,992 literes V6-ikerturbó motorra épül, amely közvetlenül az utasok mögött helyezkedik el, 654 lóerőt biztosítva számunkra. Ehhez azonban egy kisebb elektromos motor csatlakozik, 165 lóerős kivitelben, a kombinált erő pedig a gyártó szerint 819 lóerőre rúg, amelynek megfelelő átadásáról egy 8 sebességes, duplakuplungos sebességváltó gondoskodik. Ezzel gyakorlatilag a 812 Competizione típus V12-motorjához hasonló teljesítményt kapunk, míg a 100 km/h-s iram elérése 2,9 másodperc alatt történik meg, a végsebesség pedig 330 km/h lesz.

Az utastér alatt egy szintén kisebb, 7,45 kWh-s lítium-ion akkumulátor található, ennek segítségével az autó 25 km-es távot tehet meg a benzinmotor alkalmazása nélkül. Ez bőven elegendő a garázsból való kiálláshoz, hogy azután, az utazás legnagyobb részében, már a hagyományos meghajtásra (és annak jóval nagyobb sebességére) építsük kényelmünket. Ahogy említettük, a külső kifejezetten sportos, ennek vonalai nyilván nem mindenki számára lesznek kiemelkedően vonzók, viszont a járókelők minden bizonnyal megfordulnak majd az autó után, ahogy azt a Ferrari különböző megoldásai esetében megszokhattuk.

A hivatalos megjelenésre a jövő év elején kerítenek sort, az ár várhatóan az amúgy ezzel leváltani hivatott F8 Tributo 276 ezer dolláros szintje körül lesz majd.

Címkék: automoto, Ferrari, hibrid

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 22. 15:31, kedd | Kzélet

Szombatról vasárnapra egy órával többet alszunk

Már ezen a hétvégén változtatjuk az időt nyáriról télire. Az órákat szombatról (október 26.) vasárnapra (október 27.) állítjuk vissza egy órával.

2024. Október 22. 14:39, kedd | Kzélet

Visolajský: Több mint 2000 orvos készül beadni a felmondását október végén

Visolajský szerint az egyetemi kórházak, a legtöbb kis kórház és a magánkórházak orvosai is bejelentették, hogy felmondanak.

2024. Október 21. 14:25, hétfő | Helyi

A Komáromi Erődben találkozik Fico, Orbán és Vučič

A vezetők kedden Komáromban az Európába irányuló illegális migráció megállítására irányuló innovatív megoldásokról is tárgyalnak.

2024. Október 21. 13:58, hétfő | Sport

F1: Duplázott a Ferrari Austinban

Az olasz csapat dupláját Carlos Sainz erősítette meg a második hellyel.