2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. November 30. 14:19, hétfő | Helyi
Forrás: TASR

Pozsonyban és környékén lehullott az első hó

Pozsonyban és környékén lehullott az első hó

Örülhettek a hóesésnek a pozsonyi Koliba és Lamač, illetve a bazini Pezinská Baba lakói is. A hétvégén végre megváltozott az időjárás Pozsonyban.

A hosszú ködös időszak után vasárnapra kisütött a nap és estére hó is hullott. „Kolibán havazik. Nem nagyon, de ez az első hó,” osztotta meg örömét a közösségi hálón Martin Vlačiky városi képviselő. Később kiderült, hogy egy kis hó Lamačon is hullott. Bár Pozsonyban csak keveset havazott, a fővárostól nem messze eső Pezinská Baba dombján meg is maradt az első hó. „Ma reggelre lehullott az idei téli szezon első természetes hava megközelítőleg 4 cm vastagságban,” jelentette be a Baba síklub (Lyžiarsky klub Baba).

November 30-án, hétfőn reggel 7.00 órakor Babán a hőmérséklet –2,1°C volt. A sípályán egyelőre nem terveznek műhavat használni, ugyanis a járványügyi szakértők egyelőre nem engedélyezték a síközpontok megnyitását. Meglátjuk, ezévben kijutunk-e a sípályára egyáltalán. Ha azonban még egy kis hó lehullik, Pezinská Baba kiváló feltételeket biztosít a sífutók számára. „Ha valaki szeretne egy kis téli hangulatot átélni, látogassa meg Pezinská Babát vagy Zochova chatát. Mindkét központban működnek a büfék és az éttermek, bár a jelenlegi előírásoknak megfelelő rezsimben,” tájékoztat a Baba síklub.

Címkék: , pozsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.